Míša Sedláčková Exit Reader Mode

Bezlepkový kváskový chleba

Další recept bez lepku. Je trochu složitější, ale stojí za to ho vyzkoušet 🙂

Suroviny:

,Postup přípravy:

  1. Vše zpracujeme na těsto konzistence hustšího palačinkového těsta. Případně dolijeme vodu.
  2. Formu, ve které budeme chléb napařovat a pak i péci, pořádně vymažeme olejem a vysypeme semínky.
  3. Těsto necháme kynout cca 5-6 hodin přikryté plátnem. Ideálně první 3 hodiny při 20-24°C a další 3 hodiny při 30-34°C.
  4. Po vykynutí napařujeme 45 minut a pak dopékáme 25 minut při 180°C.

Důležité:

Velikost formy musí být taková, aby se vešla do některého hrnce, který vlastníte a po vložení formy do hrnce lze hrnec přiklopit pokličkou!!

#bezlepkové