Bez lepku a bez laktózy

– zdravě, chutně, jednoduše

Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídleníčku?

Stále točíte pár potravin dokola a víte, že to není ono? Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb?

 

Dopřejte si tento  celodenní intenzivní kurz, kde vás s  Kateřinou Halamovou (www.zivost.cz) naučíme vše, co se potřebujete naučit, abyste si přirozeně bezlepkovou stravu zařadili do vašeho jídelníčku.

Na kurzu se naučíte, jak lze připravovat bezlepková jídla zdravěji, přirozeněji a přitom bez lepku a bez laktózy. Lehce, rychle a jednoduše. Během 6 hodin se dozvíte plno rad, tipů, triků:

  • jak péct z přirozeně bezlepkových surovin a navíc s bezlepkovým kváskem

  • jak  si poskládat vyvážený bezlepkový jídelníček

  • Co ještě se může schovávat za alergií na lepek

 

Naučíte se:

  • připravovat bezlepkové veganské pokrmy

  • Péct bezlepkové koláče, buchty, houstičky, chleby a placky

  • principy přípravy veganských sýrů a paštik

  • principy zdravých chutných zálivek na saláty

 

Kurz je určený pro všechny, kteří se chtějí / musí stravovat bez lepku, bez laktózy, ale nejenom ty. Stále více výživových odborníků dnes poukazuje na fakt, že ulevit na lepku v jídelníčku je prospěšné všem. Kurz je tedy pro všechny, kdo se chtějí naučit vařit zdravě a smysluplně.

 

Jak se budete cítit a co budete umět?

 

  • Bude Vám jasné jak a kde začít

  • Budete umět upéct bezlepkový chléb či buchtu bez kupovaných škrobových směsí

  • Budete si moci obměnit či spestřit svůj jídelníček

  • Budete umět správně kombinovat suroviny

 

Co všechno si na kurzu společně upečeme a uvaříme:

 

S bezlepkovým kváskem:

  • Litý kváskový koláč s ovocem, datlemi  a drobenkou

  • Pečený kváskový pohankový chléb s rýžovým kváskem

  • Pečený čirokovo-pohankový chléb s čirokovým kváskem

 

Bez kvásku:

  • Bezlepkové houstičky (omega3 bomby) - různé druhy

  • Bezlepková pizza se kešu sýrem - na to pečená rajčata + kešu sýr, těsto (quinoa se sodou)

  • Bezlepkové sušené placky (slunečnice, pohanka, len)

  • Rajčatovo-lněné placky

  • Cuketové řezy

  • Pohanková bábovka

 

Vařené:

  • Veganské sýry a paštiky (fermentované i nefermentované)

  • Hráškový krém s mátou s kokosovým mlékem

  • Zeleninovo-luštěninový salát se zálivkou

  • Jahelný dezert

  • Polentová nádivka

Místo: prostory ALV, Údolní 212/1, 147 00 Praha 4-Braník

Datum a čas: 3.listopadu 2018,  od 10:00-17:00

Cena: 2900 kč,  Záloha 1450,- Kč zaplatit na čú 2800256505/2010