Borůvková „nadívajna“

Znáte to, vzpomínky na dětství… Nevím, jak se tento recept přesně jmenuje, ale moje maminka mu říkala „nadívajna“. Já i sestra jsme ji milovaly. Teplou k večeři, studenou k snídani nebo na svačinu do školy. Nevýhodou bylo, že tenkrát se vše balilo do ubrousků… :-DDD

Je to bleskový recept a má spousty obměn. Ti, kteří je chtějí ve veganské formě, použijí místo vajíčka-lněné semínko, kravské mléko nahradí rýžovým a plech vymažou olejem.

Co se týká ovoce na této „placce“, můj favorit jsou borůvky. Jenže ty ještě nejsou. Ale krásně nám poslouží plody kamčatské borůvky, které jsou již zralé.

Suroviny:

  • ½ l mléka (nebo 450 ml rýžového mléka)
  • 6 PL celozrnné mouky
  • 6 PL kukuřičné strouhanky
  • 3 PL třtinového cukru
  • 1PL vejce (nebo 1 lněného semínka)
  • Špetka soli
  • Máslo nebo olej
  • Ovoce – borůvky, jahody, maliny, třešně, plody muchovníku

Postup přípravy:

  1. Do odměřeného množství mléka přidáme ostatní suroviny a dobře rozmícháme.
  2. Ti, kteří nepoužívají vajíčka, dají 1PL lněného semínka.
  3. Pekáček (já měla 34x26cm) si buď vymažeme máslem nebo olejem.
  4. Troubu zapneme na 175°C.
  5. Připravené těsto nalijeme do pekáčku, poklademe ovocem a upečeme.
  6. Pečeme cca 35-45 minut dokud nám nezačnou okraje zlátnout

e

#sladké #ovocné

2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *