Datlové cukroví

V naivní představě, že vydrží do Vánoc, jsme upekla toto cukroví raději rovnou ve 4 dávkách. Nemáme nic….. Je to vlastně jediné cukroví, u kterého se všichni mé tři děti shodují, že je naprosto skvělé. Je třeba ho nechat 2-3 dny uležet, aby upečené těsto nasálo vlhkosti z krému a pak je to opravdu dobrota. ?

Datlové cukroví

Suroviny:

  • 250 g ječné mouky
  • 100 g másla
  • 170 g datlového sirupu
  • 50 g strouhaných ořechů
  • 3 PL kukuřičného škrobu/vanilkového pudinku
  • 2 PL kakaa
  • ½ ČL skořice
  • ½ ČL jedlé sody
  • 4 kapky esenciálního oleje citron nebo strouhaná citronová kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Všechny suroviny smícháme a necháme minimálně 2 hodiny uležet.
  2. Vyválíme (velmi dobře to jde za pomoci igelitového sáčku) a vykrajujeme požadované tvary.
  3. Upečeme.

Mandlový krém:

  • 140 ml vody
  • 100 g másla
  • 80 ml mandlové smetany
  • 25 g vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu
  • 4 PL javorového sirupu
  • Kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Vodu smícháme s mandlovou smetanou, sirupem a pudingovým práškem.
  2. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Pudinková kaše a máslo musejí mít stejnou teplotu, jinak se Vám krém při šlehání srazí.
  4. Vychladlou kaši vyšleháme s rozměklým máslem a přidáme kůru z bio citronu.
Tags:
2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *