Houbičky shiitake s fenyklem a mandlemi

Houbičky shi-take s fenyklem a mandlemi

Suroviny na 3-4 porce:

  • 200 g houbiček shiitake
  • 170 g fenyklové hlízy
  • 150 g pórku
  • 60 g loupaných mandlí
  • 3 PL rajčatové omáčky (viz poznámka dole)
  • ½ ČL himálajské soli
  • ½ ČL drcené černuchy (černého kmínu)
  • Hrst citronového tymiánu
  • olej
  • celozrnná rýže
  • slzovka

Postup přípravy:

  1. Pórek a fenykl nakrájíme na proužky.
  2. Na oleji orestujeme pórek společně s mandlemi.
  3. Osolíme, přisypeme fenykl a pokrájené houby.
  4. Chvíli orestujeme, přidáme rajčatovou omáčku a černý kmín.
  5. Dusíme do změknutí fenyklu.

Podáváme s:

  • celozrnnou rýží, kterou můžeme uvařit se slzovkou v poměru 3:10 (slzovka: celozrnná rýže)
  • s bulgurem nebo kernotem (pak to již nebude bezlepkové)
  • posypané klíčky (mungo, řeřicha, chia, rukola,….)
  • pickles

Poznámka: rajčatovou omáčku si vyrábím sama. Recept je v pořadu Kouzelné bylinky:

http://www.ceskatelevize.cz/…/215562220450005-bylinarske-k…/

Před koncem pečení rajčat vložím nasekanou bazalku a poté vše rozmixuji. 🙂

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *