Hruškový krambl

Babí léto za chvíli předá vládu podzimu. Je tu období hojnosti, dozrává spousta plodů. Letos jsem dostala krásné hrušky a mám přebytek ostružin. Sladká chuť přináleží elementu babího léta, harmonizuje a vyživuje. Je jen na nás, jakou formu zvolíme. Přemýšlela jsem, co s tím.

Tímto receptem uspokojíte chuťové buňky a pokud toho nesníte tunu, tak můžete mlsat bez výčitek. Dávka dělá lék nebo jed….

Hruškový krambl hotový

Suroviny pro 3 porce:

  • 300 g hrušek
  • Hrst ostružin
  • 70 g rýžového sirupu
  • 2 PL citronové šťávy
  • Špetka skořice

Postup přípravy:

  1. Hrušky omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Přidáme k nim ostružiny, rýžový sirup, citronovou šťávu a skořici
  3. Promícháme a vložíme do zapékacích misek.
  4. Posypeme drobenkou a zapečeme cca 20 minut při 190 °C

Drobenka

Suroviny pro 3 porce:

  • 70 g vlašských ořechů
  • 60 g rýžového sirupu
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 PL (10 g) kokosového tuku/másla
  • Špetka mletého hřebíčku

Postup přípravy:

  1. Ořechy nahrubo nameleme.
  2. Smícháme s ostatními surovinami.

Poznámka:

  1. Pro bezlepkovou variantu použijeme bezlepkové ovesné vločky.
  2. Kdo nemá ostružiny, může je v receptu vynechat.
  3. ve veganské formě použijeme kokosový tuk.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *