Kapusta s uzeným tofu

Dostala jsem krásnou kapustu od mé kamarádky Gabriela Poncová Kdo zná její zahradu, tak je mu jasné, jak krásná kapusta to byla 🙂

Kapusta s uzeným tofu

Suroviny na 3 porce:

  • 1 menší kapusta
  • 200 g uzeného tofu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • ½ ČL mletého kmínu
  • ½ ČL drceného koriandru
  • 6 sušených rajčat
  • Olej
  • ½ ČL soli
  • 2 PL sojové omáčky Tamari

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
  2. Zpěníme je na oleji do zlatova.
  3. Přisypeme koření a malinko ho orestujeme.
  4. Tofu a sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a přisypeme do hrnce.
  5. Zakápneme sojovou omáčkou a opět restujeme tak dlouho, dokud se sojová omáčka neobalí na tofu.
  6. Přidáme pokrájenou kapustu, sůl a dusíme do měkka. Dochutíme solí.

Podáváme dle Vašich chutí s:

  • Zeleninovými saláty (z mrkve, červené řepy)
  • Sypané praženými slunečnicovými semínky
  • Sypané vlašskými ořechy
  • pickles
  • lze i s kváskovým chlebem
  • s vařenými jáhly
  • s vařenou celozrnnou rýží

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *