Kapusta s uzeným tofu
Posted On 25. 7. 2016
Dostala jsem krásnou kapustu od mé kamarádky Gabriela Poncová Kdo zná její zahradu, tak je mu jasné, jak krásná kapusta to byla 🙂
Suroviny na 3 porce:
- 1 menší kapusta
- 200 g uzeného tofu
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- ½ ČL mletého kmínu
- ½ ČL drceného koriandru
- 6 sušených rajčat
- Olej
- ½ ČL soli
- 2 PL sojové omáčky Tamari
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
- Zpěníme je na oleji do zlatova.
- Přisypeme koření a malinko ho orestujeme.
- Tofu a sušená rajčata nakrájíme na malé kousky a přisypeme do hrnce.
- Zakápneme sojovou omáčkou a opět restujeme tak dlouho, dokud se sojová omáčka neobalí na tofu.
- Přidáme pokrájenou kapustu, sůl a dusíme do měkka. Dochutíme solí.
Podáváme dle Vašich chutí s:
- Zeleninovými saláty (z mrkve, červené řepy)
- Sypané praženými slunečnicovými semínky
- Sypané vlašskými ořechy
- pickles
- lze i s kváskovým chlebem
- s vařenými jáhly
- s vařenou celozrnnou rýží