Bez lepku a bez laktózy – zdravě, chutně, jednoduše
Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídleníčku? Stále točíte pár potravin dokola a víte, že to není ono? Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb?
Dopřejte si tento celodenní intenzivní kurz, kde vás s Kateřinou Halamovou (www.katerinavari.cz) naučíme vše, co se potřebujete naučit, abyste si přirozeně bezlepkovou stravu zařadili do vašeho jídelníčku.
Na kurzu se naučíte, jak lze připravovat bezlepková jídla zdravěji, přirozeněji a přitom bez lepku a bez laktózy. Lehce, rychle a jednoduše. Během 6 hodin se dozvíte plno rad, tipů, triků:
- jak péct z přirozeně bezlepkových surovin a navíc s bezlepkovým kváskem
- jak si poskládat vyvážený bezlepkový jídelníček
- Co ještě se může schovávat za alergií na lepek
Naučíte se:
- připravovat bezlepkové veganské pokrmy
- Péct bezlepkové koláče, buchty, houstičky, chleby a placky
- principy přípravy veganských sýrů a paštik
- principy zdravých chutných zálivek na saláty
Kurz je určený pro všechny, kteří se chtějí / musí stravovat bez lepku, bez laktózy, ale nejenom ty. Stále více výživových odborníků dnes poukazuje na fakt, že ulevit na lepku v jídelníčku je prospěšné všem. Kurz je tedy pro všechny, kdo se chtějí naučit vařit zdravě a smysluplně.
Jak se budete cítit a co budete umět?
- Bude Vám jasné jak a kde začít
- Budete umět upéct bezlepkový chléb či buchtu bez kupovaných škrobových směsí
- Budete si moci obměnit či spestřit svůj jídelníček
- Budete umět správně kombinovat suroviny
Co všechno si na kurzu společně upečeme a uvaříme:
S bezlepkovým kváskem:
- Litý kváskový koláč s ovocem, datlemi a drobenkou
- Pečený kváskový pohankový chléb s rýžovým kváskem
- Pečený čirokovo-pohankový chléb s čirokovým kváskem
Bez kváskuKvásek je zkvašená směs mouky a vody používaná pro výrobu chleba. Smícháním mouky a vody v poměru 1:1 při teplotě udržované okolo 30 °C se zahájí proces kvašení. Kvašení je umožněno tím, že se na povrchu obilných zrn a ve vzduchu přirozeně vyskytují divoké kvasinky a bakterie. More:
- Bezlepkové houstičky (omega3 bomby) – různé druhy
- Bezlepková pizza se kešu sýrem – na to pečená rajčata + kešu sýr, těsto (quinoa se sodou)
- Bezlepkové sušené placky (slunečnice, pohanka, len)
- Rajčatovo-lněné placky
- Cuketové řezy
- Pohanková bábovka
Vařené:
- Veganské sýry a paštiky (fermentované i nefermentované)
- Hráškový krém s mátou s kokosovým mlékem
- Zeleninovo-luštěninový salát se zálivkou
- Jahelný dezert
- Polentová nádivka
Místo: Seminario Praha, Holečkova 31, PRAHA
https://wellnessia.cz/seminario
Datum a čas: proběhlo, od 10:00-17:00
Cena: 2900 kč, PŘIHLAŠOVÁNÍ ZDE: https://www.katerinavari.cz/prihlaska/
Doprava do místa Seminario Praha:
Nádherný prostor s perfektně vybavenou kuchyní, kde je radost vařit!
Pěší chůzí od metra B Anděl, přes OC Nový Smíchov nebo z tramvajové zastávky Švandovo divadlo
- pohodlně k nám dojdete pěšky z 1. patra obchodního centra;
- přejdete lávkou (otevřena v době 9-21h) do parku Sacre Coeur, projdete parkem do ulice Kobrova, odkud zahnete doprava do ulice Holečkova;
- sejděte k šedožluté budově s popisným č. 31, kde hnědými dřevěnými dveřmi vejděte k hlavní recepci;
Pokud pojedete autem, parkovat lze přímo v areálu:
- vjezd na parkoviště je z ulice Holečkova u semaforu v kopci (při jízdě z centra od náměstí Kinských zahýbáte těsně před semaforem doleva do úzké uličky mezi budovy do modrých vrat, jedete-li dolů z kopce od ulice Plzeňská či ze Strahova, zahýbáte doprava těsně za semaforem);
- do interkomu u závory se prosím ohlaste jako návštěva Seminaria svým jménem;
- projeďte areálem a zaparkujte v sekci pro návštěvníky;
- od auta pokračujte pěšky cestou mezi parkovištěm a budovou, u prosklených oblouků zahněte doprava, v rohu uvidíte dřevěné dveře pod stříškou;
- vejděte a přes prosklené dveře dojdete k recepci, ohlaste se jako návštěva Seminaria;
- po schodech vyjděte do 1. patra, zahněte doleva do skleněných dveří, pokračujte dál chodbou, až narazíte po pravé straně na vstup do Seminaria