Bez lepku a bez laktózy – zdravě, chutně, jednoduše

Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídleníčku? Stále točíte pár potravin dokola a víte, že to není ono? Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb?

Dopřejte si tento  celodenní intenzivní kurz, kde vás s Kateřinou Halamovou (www.katerinavari.cz) naučíme vše, co se potřebujete naučit, abyste si přirozeně bezlepkovou stravu zařadili do vašeho jídelníčku.

Na kurzu se naučíte, jak lze připravovat bezlepková jídla zdravěji, přirozeněji a přitom bez lepku a bez laktózy. Lehce, rychle a jednoduše. Během 6 hodin se dozvíte plno rad, tipů, triků:

  • jak péct z přirozeně bezlepkových surovin a navíc s bezlepkovým kváskem
  • jak  si poskládat vyvážený bezlepkový jídelníček
  • Co ještě se může schovávat za alergií na lepek

Naučíte se:

  • připravovat bezlepkové veganské pokrmy
  • Péct bezlepkové koláče, buchty, houstičky, chleby a placky
  • principy přípravy veganských sýrů a paštik
  • principy zdravých chutných zálivek na saláty

Kurz je určený pro všechny, kteří se chtějí / musí stravovat bez lepku, bez laktózy, ale nejenom ty. Stále více výživových odborníků dnes poukazuje na fakt, že ulevit na lepku v jídelníčku je prospěšné všem. Kurz je tedy pro všechny, kdo se chtějí naučit vařit zdravě a smysluplně.

Jak se budete cítit a co budete umět?

  • Bude Vám jasné jak a kde začít
  • Budete umět upéct bezlepkový chléb či buchtu bez kupovaných škrobových směsí
  • Budete si moci obměnit či spestřit svůj jídelníček
  • Budete umět správně kombinovat suroviny

Co všechno si na kurzu společně upečeme a uvaříme:

S bezlepkovým kváskem:

  • Litý kváskový koláč s ovocem, datlemi  a drobenkou
  • Pečený kváskový pohankový chléb s rýžovým kváskem
  • Pečený čirokovo-pohankový chléb s čirokovým kváskem

Bez kvásku:

  • Bezlepkové houstičky (omega3 bomby) – různé druhy
  • Bezlepková pizza se kešu sýrem – na to pečená rajčata + kešu sýr, těsto (quinoa se sodou)
  • Bezlepkové sušené placky (slunečnice, pohanka, len)
  • Rajčatovo-lněné placky
  • Cuketové řezy
  • Pohanková bábovka

Vařené:

  • Veganské sýry a paštiky (fermentované i nefermentované)
  • Hráškový krém s mátou s kokosovým mlékem
  • Zeleninovo-luštěninový salát se zálivkou
  • Jahelný dezert
  • Polentová nádivka

Místo: Seminario Praha, Holečkova 31, PRAHA

https://wellnessia.cz/seminario

Datum a čas: proběhlo,  od 10:00-17:00

Cena: 2900 kč,  PŘIHLAŠOVÁNÍ ZDE: https://www.katerinavari.cz/prihlaska/

Doprava do místa Seminario Praha:

Nádherný prostor s perfektně vybavenou kuchyní, kde je radost vařit!

Pěší chůzí od metra B Anděl, přes OC Nový Smíchov nebo z tramvajové zastávky Švandovo divadlo

  1. pohodlně k nám dojdete pěšky z 1. patra obchodního centra;
  2. přejdete lávkou (otevřena v době 9-21h) do parku Sacre Coeur, projdete parkem do ulice Kobrova, odkud zahnete doprava do ulice Holečkova;
  3. sejděte k šedožluté budově s popisným č. 31, kde hnědými dřevěnými dveřmi vejděte k hlavní recepci;

Pokud pojedete autem, parkovat lze přímo v areálu:

  1. vjezd na parkoviště je z ulice Holečkova u semaforu v kopci (při jízdě z centra od náměstí Kinských zahýbáte těsně před semaforem doleva do úzké uličky mezi budovy do modrých vrat, jedete-li dolů z kopce od ulice Plzeňská či ze Strahova, zahýbáte doprava těsně za semaforem);
  2. do interkomu u závory se prosím ohlaste jako návštěva Seminaria svým jménem;
  3. projeďte areálem a zaparkujte v sekci pro návštěvníky;
  4. od auta pokračujte pěšky cestou mezi parkovištěm a budovou, u prosklených oblouků zahněte doprava, v rohu uvidíte dřevěné dveře pod stříškou;
  5. vejděte a přes prosklené dveře dojdete k recepci, ohlaste se jako návštěva Seminaria;
  6. po schodech vyjděte do 1. patra, zahněte doleva do skleněných dveří, pokračujte dál chodbou, až narazíte po pravé straně na vstup do Seminaria