Brzy tu bude jaro se svou divokou nespoutanou energií, která stoupá vzhůru a nikdo ji nedokáže zastavit. I lidé jsou tímto ovlivněni, ať se nám to líbí nebo ne. Játra, naše „čistírna“ v těle, mají v tomto období největší aktivitu. Je na nás, zda toho využijeme a v rámci našich možností podpoříme tělo v jarní očistě nejen stravou, ale i pohybem a minimalizací veškeré chemie, kterou na sebe nanášíme – krémy, aviváže, mycí prostředky a další.
Úprava stravy má výrazný vliv na očistu jater a tím i na celkový psychický i fyzický stav organismu.
Cítíme-li se na jaře velmi unaveni, tělo nám ukazuje, že jsme něco zanedbali – stravu, odpočinek,…
- během povídání si ujasníme, jak se na jaře stravovat, jak odlehčit svému tělu-mysli…
- budeme se věnovat fermentovaným potravinám
- dostanete typy na vyčištění střev, jater, ledvin
- ukázka denního detoxikačního menu
- probereme, jakým potravinám se zcela vyhnout
- ukážeme si jak a co efektivně klíčit
- uvaříme si vhodný bylinkový čaj a probereme, jaké účinky mají jednotlivé bylinky v něm obsažené
- probereme, kdy je vhodné začít s detoxem -únor, březen nebo duben ?
- a spoustu dalších věcí…
V tomto kurzu uvaříme:
- pročišťující nápoj z daikonu
- čistící bylinný čaj
- detoxikační polévku
- polévku a nápoj na podporu jater
- postní jídlo
- amasaké dezert
- ukážeme si přípravu fermentovaných potravin
- 2 druhy salátu
- a další….
Součástí kurzu je teoretický manuál o detoxu a MALÁ kuchařka.
Prosím přijďte s otevřenou myslí, chutí se něco dozvědět ? Informací bude opravdu hodně. Vezměte si sebou krabičku na vzorky jídel.
Místo: Samota U Studánky, Beroun
Datum a čas: V současné době nelze kurzy vaření provozovat
doba trvání kurzu 17,00-21,00
Cena: 1200 kč
Maximální počet účastníků: 10