Archiv rubriky: Kurzy

Vánoční kurz

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše...

Kváskový kurz

Chleba je denní potravina a proto si myslím, že jeho zdravá varianta (oproti klasickým chlebům či celozrnným výrobkům) je významný krok ke změně stravování ve prospěch Vašeho zdraví. Obilniny jsou nejdůležitější složkou lidské potravy od počátku dějin. Kváskový chleba ve své podstatě patří mezi fermentované potraviny, jež mají vynikající...

Detoxikační kurz

Brzy tu bude jaro se svou divokou nespoutanou energií, která stoupá vzhůru a nikdo ji nedokáže zastavit. I lidé jsou tímto ovlivněni, ať se nám to líbí nebo ne. Játra, naše „čistírna“ v těle, mají v tomto období největší aktivitu. Je na nás, zda toho využijeme a v rámci našich možností podpoříme...

Bez lepku a bez laktózy – zdravě, chutně, jednoduše

Chcete omezit lepek nebo vám tělo již nedává na výběr a bezlepková strava je nutná součást vašeho jídleníčku? Stále točíte pár potravin dokola a víte, že to není ono? Tušíte, že bezlepkové směsi muk z obchodů vám střeva nespraví, ale nevíte, jak si jednoduše upéct kvalitní bezlepkový chléb? Dopřejte...

Zdravé pečení

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičních sladkostí (koláče, buchty, řezy..) je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme sladké koláče, řezy a další sladkosti...