Míša Sedláčková Exit Reader Mode

Letní rajčatová polévka

Dnešní recept je “co dům dal” ?. Koukla jsem se do lednice, obešla zahrádku a polévka byla na talíři ?. Píšu to proto, kdyby Vás překvapila variabilita a malé hmotnosti různých zelenin. Prostě to, co bylo doma, z toho se vařilo.

Suroviny:

Postup přípravy:

  1. Cibuli pokrájíme najemno, česnek na plátky.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Fazolky, květák, cuketu opláchneme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli do zlatova, přidáme plátky česneku a ještě chvíli restujeme.
  4. Do směsi cibule a česneku vsypeme připravené koření (bobkový list a sušené bylinky) a necháme rozvonět. Stačí chvilka, abychom ho nespálili, zhořklo by.
  5. Přidáme připravená nakrájená rajčata, řasu wakame a ostatní zeleninu.
  6. Zalijeme 700 ml vody, přidáme sůl a povaříme asi 10 minut, do změknutí zeleniny.
  7. Vyndáme bobkové listy, odebereme asi ¼ směsi a rozmixuje do hladka. Vlijeme zpět do polévky.
  8. Hotovou polévku ochutíme rýžovým sirupem, vodou z pickles (nebo jablečným octem/umeoctem) a dle chuti dosolíme.
  9. Zdobíme klíčky, čerstvou bazalkou.

Podáváme: