Míša Sedláčková Exit Reader Mode

Mateřídouškový sirup

Každý rok mě ohromí něžnost a zároveň obrovská síla této bylinky. Občas mám problém ji sestříhávat, protože když kvete, je nádherná. Ale nakonec vždy část usuším a z části připravuji sirup.

Suroviny:

Postup přípravy:

  1. Ostříháme natě mateřídoušky, které orosíme vodou nebo jemně navlhčíme.
  2. Vrstvíme do sklenice – vrstva natí, třtinový cukr, opět nať, cukr,… Vždy silně stlačíme. Poslední vrstvou je cukr.
  3. Sklenici pevně zavíčkujeme.
  4. Položíme na slunné místo, kde necháme stát 3 týdny.
  5. Každý den sklenici lehce protřepeme.
  6. Po třech týdnech slijeme vzniklý sirup do čisté skleničky a zavíčkujeme.

Tip: ze zbylých natí si můžeme uvařit čaj.

Užíváme: