Nastavovaná pohanková kaše

Jednoduché, rychlé jídlo z mé oblíbené pohanky a brambor. Pokud si uvaříte brambory a pohanku den předem, tak máte oběd či večeři během pár minut :-DDD.

Dá se servírovat samotná, jen s čerstvou zeleninou. Máte-li velký hlad, lze doplnit třeba luštěninovými karbanátky, pečenou zeleninou, celerovým špekem….

Suroviny pro 4 porce:

  • 160 g pohanky (kroupy)
  • 270 ml vody
  • 2-3 vařené brambory
  • Cibule
  • Česnek
  • Majoránka
  • Olej nebo ghí

Postup přípravy:

  1. Pohanku zalijeme vroucí vodou, přidáme 1 PL oleje a chvilku asi 2 minuty povaříme.
  2. Necháme v teple „dojít“.
  3. Cibuli a česnek si pokrájíme na drobno a na pánvi dozlatova osmahneme na oleji.
  4. Přisypeme majoránku a necháme na oleji rozvonět.
  5. Osolíme.
  6. Brambory oloupeme a rozšťoucháme.
  7. Vařenou pohanku a šťouchané brambory přidáme k osmažené směsi cibule, česneku a majoránky.
  8. Prohřejeme.
  9. Dochutíme solí.

Podáváme:

  • Posypané smaženou cibulkou.
  • Sypané zelenými natěmi – naťová cibulka, petrželka, divoké bylinky,…
  • Se zeleninovým salátem
  • Pečenou zeleninou, pečenou dýní Hokkaido
  • S pickles
  • S vařenou červenou řepou a umeoctem
  • S luštěninovými karbanátky
  • Posypané balkánským sýrem s česnekem
  • Posypané osmaženým tempehem

Poznámka:

Lidi trpící celiakií musí vynechat v receptu lahůdkové droždí.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *