Pohanka s uzeným tempehem a citronovým tymiánem

Dnešní večeři jsem původně nechtěla dávat na stránky. Mám toho v poslední době více, tak jsem při vaření neměla čas potraviny navážit, nafotit, jak jsem spěchala.

Ale ten talíř vypadal tak krásně, že jsem finální jídlo nakonec nafotila 🙂 .

Je to tak jednoduché, tak věřím, že přesné váhy nebudou třeba 🙂

A hlavně je tam moje milovaná bylinka -citronový tymián.

Pohanka s uzeným tempehem a citronovým tymiánem

Suroviny na 2 porce:

  • 1/2 balení uzeného tempehu
  • zelená část pórku (cca 15 cm)
  • 1/4 červené papriky
  • vařené pohankové kroupy
  • shoyu asi 2 PL
  • ghí nebo olivový olej
  • sůl
  • citronový tymián
  • jedlé květy na ozdobu

Postup:

  1. Na ghí orestujeme nakrájený tempeh.
  2. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a na proužky pokrájenou papriku.
  3. Vše chvilku společně restujeme a zakápneme Shoyu.
  4. Opět chvíli restujeme dokud se Shoyu neodpaří. Tím, že ji odpaříme, obalí nám směs na pánvičce a dostane to lepší chuť. Teda alespoň podle mě 🙂
  5. Přidáme pokrájený citronový tymián a vařenou pohanku..
  6. Prohřejeme.
  7. Podáváme s pickles a dalšími zeleninovými přílohami (na fotce je salát z červené řepy s křenem)
  8. Zdobíme jedlými květy – fialka, sedmikráska,pampeliška,výborná je lichořeřišnice…

#bezlaktózy #bezlepkové

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *