Míša Sedláčková Exit Reader Mode

Pohankovo-rajčatové krekry

Na zahrádce dozrávají rajčata a bylinky jsou stále krásné, tak přemýšlím, co s tím vším ? Máte-li chuť a dáte si trochu práce s přípravou, zkuste tyto pohankové krekry. Patří mezi mé favority. Nosím je v kabelce či batohu, když jedu na schůzky nebo na výlet. Mohou se jíst samotné, s pestem, luštěninovou pomazánkou nebo se zeleninovým salátem. Jediné, co je na přípravě trochu zdlouhavé, je jejich sušení. Ale stojí to za to ?.

Suroviny na 60 koleček o průměru cca 5 cm:

Postup přípravy:

  1. Pohanku, slunečnicová semínka a rajčata namočíme den předem, každé zvlášť.
  2. Mrkev oloupeme a najemno nastrouháme.
  3. Lněné semínko namočíme v uvedeném množství vody alespoň 2 hodiny předem.
  4. Rajčata scedíme rozmixujeme na hladkou hmotu společně s 50 ml vody z namáčení rajčat.
  5. K rozmixovaným rajčatům přidáme slitou pohanku a slunečnicová semínka a vše nahrubo rozmixujeme.
  6. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme najemno. Obojí lze přidat k rozmixované směsi. Nebo cibuli orestujeme do zlatova na oleji. Přidáme utřený česnek a ještě chvilku restujeme. Poté přisypeme k rozmixované směsi.
  7. Do směsi vmícháme namočené lněné semínko.
  8. Bazalku a ostatní čerstvé bylinky dle výběru najemno pokrájíme.
  9. Přidáme mandlové plátky.
  10. Vše dohromady smícháme a tvoříme placičky, které sušíme podle potřeby. V chladném počasí v sušičce, v létě na slunci.

Tip: