Datlové cukroví


V naivní představě, že vydrží do Vánoc, jsme upekla toto cukroví raději rovnou ve 4 dávkách. Nemáme nic..... Je to vlastně jediné cukroví, u kterého se všichni mé tři děti shodují, že je naprosto skvělé. Je třeba ho nechat 2-3 dny uležet, aby upečené těsto nasálo vlhkosti z krému a pak je to opravdu dobrota. :-)


Suroviny:

250 g ječné mouky

100 g másla

170 g datlového sirupu

50 g strouhaných ořechů

3 PL kukuřičného škrobu/vanilkového pudinku

2 PL kakaa

½ ČL skořice

½ ČL jedlé sody

4 kapky esenciálního oleje citron nebo strouhaná citronová kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Všechny suroviny smícháme a necháme minimálně 2 hodiny uležet.

  2. Vyválíme (velmi dobře to jde za pomoci igelitového sáčku) a vykrajujeme požadované tvary.

  3. Upečeme.

Mandlový krém:

  • 140 ml vody

  • 100 g másla

  • 80 ml mandlové smetany

  • 25 g vanilkového pudinku nebo kukuřičného škrobu

  • 4 PL javorového sirupu

  • Kůra z bio citronu

Postup přípravy:

  1. Vodu smícháme s mandlovou smetanou, sirupem a pudingovým práškem.

  2. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  3. Pudinková kaše a máslo musejí mít stejnou teplotu, jinak se Vám krém při šlehání srazí.

  4. Vychladlou kaši vyšleháme s rozměklým máslem a přidáme kůru z bio citronu.

#sladké

1,862 zobrazení