Kaštanová polévka

Kašatanová polévka

Jedlé kaštany jsou, pro svou horší dostupnost, v jídelníčku obsaženy velmi málo, v některých rodinách se na talíři nikdy neobjeví. I ony mají svůj čas na jejich přípravy a to je hlavně na podzim a v zimě.

Z pohledu celostní medicíny se používají při refluxu potravy a průjmových onemocnění způsobeném slabostí sleziny a žaludku. Myslím, si, že by bylo dobré je občas do rodinného menu zařadit, třeba pro jejich schopnost vyživit žaludek a posílit slezinu.

Suroviny:

  • 600 g vařených loupaných kaštanů
  • 2 velké mrkve
  • 1 velká cibule
  • 2 PL ghí/oleje
  • 2 bobkové listy
  • 1 litr vody / zeleninového vývaru
  • sůl

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a na ghí orestujeme do zlatova.
  2. Přidáme bobkové listy a necháme na cibulce rozvonět.
  3. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme společně s kaštany k orestované cibulce. (Pár kaštanů si necháme na zdobení polévky).
  4. Osolíme, nalijeme vodu a vaříme do změknutí mrkve.
  5. Nakonec vše rozmixujeme a dochutíme ovesnou smetanou.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *