Řezy s ovocem a želatinou

Ano, tento recept se dost odlišuje od předchozích receptů. Jsou v něm vajíčka a mléčné výrobky. Důraz kladu na kvalitu!!

Prošla jsem si nelehkým životním obdobím, sáhla si na dno /doufám, že to bylo dno, protože nevím, jestli bych vydržela ještě něco horšího.../ a troufám si říci, že lecos jsem pochopila. A hlavně se snažím ty změny žít. Že se mnohé změnilo mi ukazuje mé tělo, které opět dokáže strávit maso, mléčné výrobky a jiné potraviny, aniž by mi po tom bylo zle. Pochopení nezdravých vzorců žití a snaha změnit stereotypní reakce mi velmi pomohly. Není to jednoduchá cesta, je tam spousta překážek a nástrah. Bez pomoci bych to nezvádla. A tak s hlubokou pokorou děkuji všem /i těm, kteří již nejsou mezi námi/ za vše během mé cesty a také mému tělu, že to zvládlo!

Moc bych si přála, aby si tu každý našel, co ho osloví, bez posuzování jestli jsem nebo nejsem vegan/vegetarián nebo všežravec. Píši tyto recepty s Láskou, protože tak je i připravuji. To, kam mě pustí mé tělo, nikdy dopředu nevím. Ale co vím zcela jistě je, že jsem člověk nade vše milující Svobodu - ve vaření, víře a dalších oblastech života s hlbokou pokorou k vesmírným zákonům, přírodě a všemu, co nás převyšuje. Zrovna tak nesoudím nikoho, kdo se rozhodne pro určitý směr stravování nebo víry.


Tím vším chci vlastně říci, že těm, koho recept osloví, přeji dobrou chuť :-) !


Suroviny korpus do pekáčku o rozměrech 20x30 cm:

  • 220 g ječné mouky

  • 200 g třtinového cukru

  • 110 g oleje

  • 110 g vody

  • 4 domácí vejce

  • 2 PL kakaa

  • 1 ČL zarovnaná sody


Postup přípravy:

  1. Vejce utřeme s cukrem do pěny.

  2. Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme.

  3. Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao.

  4. Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

  5. Pečeme při 175°C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.

  6. Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.

Suroviny krém:

  • 500 g bio tvarohu

  • 200 g bio zakysané smetany

  • 80 g třtinového cukru

  • 1 PL citronové šťávy

  • Ovoce – jahody, borůvky, maliny, broskve, banány

  • Citronová kůra z bio citronu


Postup přípravy:

  1. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.

  2. Ovoce (kromě malin a borůvek) nakrájíme na silnější plátky.


Suroviny želé:

  • 350 ml vody

  • 50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy

  • 6 g agaru

  • 1 PL třtinového cukru


Postup přípravy:

  1. Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.

  2. Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s ovocem





715 zobrazení