Salát z černé čočky a červené řepy
Tento skvělý salát můžeme konzumovat jak teplý (červenou řepu i čočku nenecháme vychladnout), tak studený. Ve studené variantě případě spíše jako přílohu, než hlavní jídlo. Hodí se i do odlehčeného jarního stravování....
Dhál z loupaného munga
Inspirace na jídla z luštěnin vhodná do období, kdy se zima pomalu překlápí do jara....
Domácí müsli tyčinky
Výborné domácí mysli tyčinky nebo moderně falpjack :-). Využití mají všestranné:
- jako malé pohoštění, když je nakrájíte na menší tvary (trojúhelníčky, kostičky, obdélníčky)
- do krabičky na výlety
- do školy na svačinu
- nebo je nadrobit jako skvělou granolu do jogurtu...
Kyselo
Je to polévka ze žitného kvasu, ze kterého se dříve pekly žitné kváskové chleby, ale i chleby pšeničné, než ho z pekařství vytlačily kvasnice😩. Kdo má doma žitný kvásek, stačí ho namnožit a druhý den uvařit kyselo nebo takto zdělat přebytky kvásku :-). Už to, že se polévka...
Cuketová směs na topinky
Cukety zrají a bohužel i přezrávají…. Příprava je poměrně rychlá a levná. Servírujeme na topinkách s česnekem, já ji mám ráda s rýží doplněnou gomasiem z černého sezamu a zelenými lístky třeba rukoly nebo polníčku. Topinku si dobrovolně a ráda odpustím 🙂 Tento recept je druhým receptem z vysílání...