Špenát, cizrna a houbičky shiitake

Suroviny:

  • 300 g houbiček shiitake
  • 250 g čerstvých špenátových listů
  • 100 g vařené cizrny (30 g v suchém stavu)
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 PL olivového oleje
  • 4 PL sojové omáčky Shoyu
  • 6 PL alternativní smetany – ovesné rýžové
  • Hrst čerstvých bylinek – tymián, saturejka, dobromysl
  • Rajčatový protlak, pečená rajčata nebo domácí kečup na pomazání pizzy

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, houbičky na proužky.
  2. Na oleji orestujeme měsíčky cibule, dokud nezačne zlátnout.
  3. Přidáme plátky česneku a opět lehce orestujeme.
  4. Vložíme pokrájené houby, vařenou cizrnu a dusíme asi 5 minut.
  5. Přidáme sojovou omáčku, bylinky, přisypeme pokrájené listy špenátu, lehce prohřejeme a zalijeme smetanou. Dochutíme solí.

Tuto směs můžeme použít:

  • S rýžovými nudlemi
  • S rýží
  • S jáhly
  • Na kváskovou pizzu

#vegan #bezlaktózy #bezlepkové

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *