Štítek: ořechysemena

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...

Mrkvový dip

Ještě nás čekají minimálně dva krásné dny, které svým počasím dovolují více syrové zeleniny. Kdybyste měli chuť na salát a nevěděli, čím si tu nakrájenou zeleninu „spojit“, zkuste tento mrkvový dip. Já ho používám především: k pečené zelenině, kterou kombinuji s zelnými lístky rukoly, polníčku, řeřichy, ale samozřejmě variací...

Kešu krém

Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť. Tipy k použití: ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa do tortil, sendvičů k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..) do zeleninových krémových polévek, do batátové...

Pohankovo-rajčatové krekry

Na zahrádce dozrávají rajčata a bylinky jsou stále krásné, tak přemýšlím, co s tím vším ? Máte-li chuť a dáte si trochu práce s přípravou, zkuste tyto pohankové krekry. Patří mezi mé favority. Nosím je v kabelce či batohu, když jedu na schůzky nebo na výlet. Mohou se jíst...

Pohankový chléb se semínky (bezlepkový)

Těm, kteří mají chuť na pečivo, ale cítí, že pečivo z mouky jim nedělá dobře. Je to přirozené, protože jakákoli „degradace“ obilí na mouku způsobuje, že se nám hůře tráví a druhy obsahující lepek jsou příčinou mnoha střevních onemocnění. Nabízím možnost netradičního pečiva z celých pohankových krupek, semínek a...