Štítek: sladké

Domácí müsli tyčinky

Výborné domácí mysli tyčinky nebo moderně falpjack :-). Využití mají všestranné: - jako malé pohoštění, když je nakrájíte na menší tvary (trojúhelníčky, kostičky, obdélníčky) - do krabičky na výlety - do školy na svačinu - nebo je nadrobit jako skvělou granolu do jogurtu...

Kynuté těsto s dýňovým pyré

Těsto je jemné a má krásnou oranžovou barvu díky dýňovému pyré. To si připravím vždy, když mi zbyde část dýně (nejčastěji Hokaido). Dýni upeču příležitostně, když peču chléb, maso nebo zeleninu. ...

Velikonoční beránek slazený datlemi

Na velikonoční stůl v mnoha rodinách patří velikonoční beránek, mazanec nebo perníčky. Tento beránek je slazený datlemi a mouku jsem na jeho přípravu zvolila mou oblívenou ječnou :-). Těsto je strukturou hodně podobné mrkvové bábovce, kterou též najdete na blogu. Další informace můžete získat v úterním vysílání pořadu Sama...

Plněná perníková vajíčka

Jeden velikonoční recept:-). Perníkové těsto připravuji ze žitné chlebové mouky, která se z našich stolů téměř vytratila a je to veliká škoda. Účinek žita na naše těla je zcela jiný, než pšenice, která více vyživuje a je vhodná pro křehké lidi a děti, tpící nedostatkem, protože podporuje růst, zvyšování...

Žitné perníčky

Žitná mouka pomalu mizí z našich jídel a já si myslím, že je to veliká škoda. Její působení v těle na energetické rovině je zcela odlišné, než u pšeničné mouky. Žito jako obilovina z celostního pohledu: vysušuje vlhkost, vodnatost těla pročišťuje stagnaci jater, zvyšuje tělesnou sílu a vytrvalost, pomáhá vytvářet svalstvo, pomáhá nervům,...