Štítek: vegan

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Hrstková polévka

Jedna podzimní/zimní polévka z domácích zásob a lokálních potravin, teda kromě té mořské řasy ?. Tu samozřejmě můžete z receptu vynechat. Nejvíce mě na té polévce nadchla rozmanitost a barevnost použitých luštěnin, které svou barevností ladily se zabarveným podzimním listím ? Moc se omlouvám za velmi pozvolné přidávání receptů,...

Zelňačka s tempehem

Další z výživných polévek, které vařím od podzimu do začátku jara. V létě na ni chuť nemám. Tento recept je také z vysílání pořadu Sama doma ze dne 22.1.2019 zde odkaz na první vstup zde odkaz na druhý vstup A zelí se dříve konzumovalo hlavně v zimě (leden-únor) a...

Batátová polévka z fazolkami adzuki

Mrzne a já mám chuť na husté polévky z kořenové zeleniny, ve kterých stojí lžíce ?. Tento recept je do pořadu Sama Doma (ze dne 22.1.2019), ale samozřejmě ho můžete najít i zde: odkaz na první vstup odkaz na druhý vstup Do polévky lze použít i jinou luštěninu, ale...

Čočkový salát s mátou

Inspiraci jsem našla na Nový rok, kdy jsem na horách dostala ochutnat čočkový salát z klasické čočky ?. No a recept na sebe nenechal dlouho čekat. Děkuji Markéto!! ? Suroviny na 2 porce: 150 g mrkve nakrájené na sirčičky 100 g červené papriky 50 g bio čočky belugy 50...