Štítek: vegan

Kváskový bezlepkový chléb

Blíží se bezlepkový kurz. Budeme vařit, péci bez lepku a také různě fermentovat ?, tj, připravíme fermentované sýry z kešu, které jsou pokladem pro naše trávení a upečeme kváskový bezlepkový chléb z rýžového kvásku. Samozřejmě receptů bude spousta s všechny doma běžně používám ??? Tento chléb je vhodný pro...

Pečená paprikovo-rajčatová polévka

Letošní horké léto nám přineslo nadúrodu paprik, rajčat, cuket a dalších plodů. Pečená rajčata dělám každý týden a v této polévce jsou také použita. Polévka mně nadchla svou chutí, ale já mám moc ráda pečené papriky v kombinaci s mrkví. Když už se s tím dělám, upeču si těch...

Ořechová „paštika“ se sušenými rajčaty

Otázka, kterou často dostávám zní: „Co si mažete na chleba, když nejíte uzeniny a sýry?“. abych to uvedla na správnou míru, uzeniny nejíme, sýry občas. A co si na chleba mažu? Třeba „sýry“ z ořechů a semínek. Stále patří k mým favoritům. A taková „jednohubka“. I ta může vypadat...

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...

Kaštanová polévka

Jedlé kaštany jsou, pro svou horší dostupnost, v jídelníčku obsaženy velmi málo, v některých rodinách se na talíři nikdy neobjeví. I ony mají svůj čas na jejich přípravy a to je hlavně na podzim a v zimě. Z pohledu celostní medicíny se používají při refluxu potravy a průjmových onemocnění...