Štítek: zelenina

Napařená zelenina s fazolkami adzuki

Toto je druhý recept z pořadu Sama Doma, věnovaný obezitě, ze dne 16.5.2017. I zde hraje hlavní roli především tepelně upravená zelenina obohacená luštěninou. Fazolky adzuki jsem vybrala záměrně, pro jejich pročišťující a detoxikační vlastnosti. Dále odstraňují stavy horkosti v těle, rozptylují stagnaci krve, snižují otoky, jsou močopudné a...

Zeleninová nezahuštěná polévka

Tento recept jsem připravovala na natáčení pořadu Sama Doma 16.5.2017, kde tématem byla obezita. K tomu, abychom zhubli a svou váhu si nejen udrželi, ale hlavně si při hubnutí více neublížili, co se týká síly trávení, je třeba zjistit, jaký jsme konstituční typ. Podle toho se volí vhodné potraviny...

Tzatziky z kešu oříšků

Jeden rychlý a jednoduchý recept, kterým oslníte při letních party nebo rodinném obědu. Samozřejmě, můžete použít i zakysanou smetanu namísto kešu. Je to čistě osobní záležitost a Vaše stravovací filosofie, kterou kráčíte ? Já nechci nikomu vnucovat jakýkoli stravovací směr, jen apeluji na zdroj získaných potravin. Každý jsme individuál...

Řepný kvas

Zřejmě Vás nepřekvapí z čeho bude další recept ?…. no,… z řepy ?. Tentokrát ji necháme zkvasit a dostaneme úžasný probiotický nápoj, podporující trávení. Kvašené potraviny/nápoje upravují náš střevní biom, harmonizují střeva a jejich výhodou je lehká příprava a málo vstupních surovin. V tomto receptu je základem červená řepa....

Salát z ječných krup, červené řepy a divokých bylin

Jak je vidět z posledních receptů, řepná mánie mě stále neopouští. Tento salát vyšel v jarním vydání časopisu Joga Dnes spolu s dalšími recepty. Velmi podobný můžete vidět v pořadu Kouzelné bylinky. Variací a obměn je mnoho ? Jedná se o další z jarních odlehčených jídel, které Vám pohladí...