Švestkový krambl (bezlepkový)

Podzim už nádherně „vymaloval“ listí do překrásných barev. Nemůžu se na to vynadívat ?. Z listí recept neumím, ale z plodů na stromech by se už něco připravit dalo ?

Receptů na „krambl“ je všude spousta. Vadí mi na nich velké množství cukru, bílé mouky a tuku. Tady je má verze. Uvidíte, zda Vás osloví. Přeci jen rýžová mouka není v domácnostech běžně používaná. Já si ji sama připravuji z rýže na mlýnku na obilí, ale dá se běžně koupit. Co se týká vloček, použila jsem quinoové. Ovesné jsou také skvělé, záleží, jak dalece se ve výživě „pohybujete“.

Hotový švestkový krambl

Suroviny:

  • 800 g švestek/blům
  • 120 ml vody
  • 100 g datlí
  • 50 g vlašských ořechů
  • ½ ČL Skořice

Postup přípravy:

  1. Den předem zalijeme datle uvedeným množstvím vody.
  2. Druhý den je společně s namáčecí vodou rozmixujeme.
  3. Švestky/blůmy vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky.
  4. Pokrájené švestky promícháme s ořechy, skořicí a vložíme do vymazané zapékací mísy.
  5. Navrch natřeme rozmixované datle a posypeme posypkou.
  6. Mírně přitlačíme a pečeme při 175°C asi 25-35 minut

Posypka:

  • 150 g rýžové mouky
  • 100 g rýžového sirupu
  • 50 g qinoových vloček/ ovesných vloček bezlepkových
  • 50 g ghí/kokosového oleje

Postup přípravy:

  1. Ghí nebo kokosový tuk rozpustíme společně s rýžovým sirupem.
  2. Vmícháme rýžovou mouku a vločky.

Poznámka:

Ve veganské variantě použijeme kokosový tuk namísto ghí.

2 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *