Tofu s jáhly a fazolkami

Tofu s jáhly a fazolkami

Suroviny na 2 porce:

  • 190-200 g tofu natural
  • 100 g zelených fazolkových lusků
  • 1 hrneček vařených jáhel nebo jiné obilniny (celozrnné rýže, quinoi, pohanky, bulgur (obsahuje lepek))
  • 1 cibule
  • Olej
  • 1 ČL kurkumy
  • ½ ČL černé soli Kala Namak

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájíme najemno.
  2. Zpěníme ji na oleji do zlatova.
  3. Přidáme na malé kousky pokrájené fazolky a ještě chvíli dusíme.
  4. Tofu vymačkáme od tekutiny, ve které se prodává.
  5. Poté ho v rukou rozmačkáme na drobivou konzistenci.
  6. Přisypeme do pánvičky k fazolkám a k cibulce.
  7. Osolíme černou solí, dochutíme kurkumou.
  8. Vmícháme uvařené jáhly nebo jinou obilninu.

Kdo nechce mít v receptu fazolky, může je nahradit strouhanou mrkví (cuketou) nebo je úplně vynechat bez náhrady. Vše je možné 🙂

Podáváme dle Vašich preferencí se:

  • zeleninou
  • pickles
  • lze i s kváskovým chlebem
  • s avokádovou pomazánkou – guacamole (rozmačkané avokádo s citronovou šťávou, česnekem, bylinkami)

Podáváme dle Vašich preferencí se:

  • zeleninou
  • pickles
  • lze i s kváskovým chlebem
  • s avokádovou pomazánkou – guacamole (rozmačkané avokádo s citronovou šťávou, česnekem, bylinkami)

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *