Vánoční kurz

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše trávení, tak i pro naše chuťové buňky 🙂

Náplň kurzu:

  • upečeme cca 8 druhů cukroví (některé bude bezlepkové)
  • mouky si nameleme na kamenném mlýnku

cukroví budeme péci:

  • z celozrnné mouky – ječné, špaldové
  • z rýžové mouky
  • z pohankové mouky
  • ke slazení použijeme různá alternativní sladidla
  • bude snížen obsah tuků
  • budeme používat hodně ořechů

Cukroví, které budeme péct:

  • trojhránky (lze i v bezlepkové variantě)
  • florentýnky (bezlepkové)
  • čokoládové kuličky (bezlepkové)
  • citronové kuličky (bezlepkové)
  • čokoládové košíčky
  • marlenka
  • datlová kolečka
  • linecké cukroví

Průběh: 

Na pečení cukroví používám máslo. Kdo má alergii na laktozu a máslo mu vadí, stačí ho v receptech nahradit

S sebou:

krabičku na vzorek cukroví

Datum a délka trvání :

pátek 1.12.2023, doba trvání 5 hodin 13.00-18.00

Cena: 3000 kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)

Místo konání: 

Beroun, Samota u Studánky 1975

Kurz se bude konat při minimálním počtu účastníků – 8, maximální počet pekařů/pekařek je 10.

Storno poplatky: Vzhledem k tomu, že tento kurz je náročný na přípravy jsou storno poplatky následující:

  • Zrušení kurzu méně než 7 dní před jeho začátkem – záloha je nevratná
  • Více než 7 dní před kurzem – vracím celou zálohu.

Pokud za sebe pošlete náhradníka/náhradnici, storno není žádné. Děkuji za pochopení.

Formulář – Přihláška na kurz