Vánoční kurz

Chuť na sladké je stejně přirozená jako chuť na slané, kyselé a hořké. Problém tedy není v chuti, ale ve výživové hodnotě. Většina tradičního cukroví je připravena z bílé mouky, bílého cukru a velkého množství tuku. V tomto kurzu připravíme cukroví trochu jinak, aby bylo přínosem jak pro naše trávení, tak i pro naše chuťové buňky 🙂

Náplň kurzu:

  • upečeme cca 8 druhů cukroví (většina bude bezlepkové)
  • mouky si nameleme na kamenném mlýnku
  • cukroví budeme péci:
  • z celozrnné mouky
  • z rýžové mouky
  • z pohankové mouky
  • ke slazení použijeme různá alternativní sladidla
  • bude snížen obsah tuků
  • budeme používat hodně ořechů
  • bez použití vajec

Cukroví, které budeme péct:

  • trojhránky (bezlepkové)
  • florentýnky (bezlepkové)
  • čokoládové kuličky (bezlepkové)
  • citronové kuličky (bezlepkové)
  • mandlová kolečka (bezlepkové)
  • střapáče
  • datlová kolečka
  • vanilkové rohlíčky

Průběh: 

Na pečení cukroví používám máslo. Kdo si ho nahradí kokosovým tukem, dostane veganské formy cukroví.

S sebou:

krabičku na vzorek cukroví

Datum a délka trvání :

27. listopadu 2019 ,délka trvání  4 hodiny (16,00 – 20,00 hod) – PLNO

5. prosince 2019, délka trvání  4 hodiny (17,00 – 21,00 hod) – PLNO

Cena: 

1600 Kč (zahrnuje bio suroviny – ořechy, slady, sirupy, mouky, kvalitní tuky)

Místo konání: 

Beroun, Samota U studánky 1975