Sama doma
V pořadu Sama doma vystupuji již 7 let, od října 2015, a to pravidelně vždy po 4 týdnech. Zde najdete pár odkazů na vysílání, ale bohužel není v mých silách přidávat všechny vysílané díly. V receptech, které se odvysílaly v pořadu Sama doma je odkaz na dané vysílání, kdybyste se chtěli dozvědět ještě něco navíc, co na stránkách uvedeno není. Děkuji všem za důvěru.
ZAHŘÍVACÍ POLÉVKY
22.1.2019
V zimním období je důležité navýšit příjem tepelně upravené stravy. Zahřívací polévky jsou dobrou volbou. Mohou se podávat i k snídani nebo k večeři s krajícem kváskového chleba. Jsou vhodné i celoročně, především pro ty, kteří trpí vnitřním chladem, studenými končetinami a oslabeným trávením.
RODINNÉ RECEPTY
27.11.2018
V tomto dílu Sama doma jsem připravovala oblíbená jídla mých dětí 🙂
Cuketová omáčka s houbami není zahuštěná moukou. Objem tvoří použité množství cuket. Na konci vyndám plátky masa a objem v hrnci rozmuji. Díky tomu je vhodná i pro ty, kterým vadí houby, ale nevadí jim houbová chuť.
JEDLÉ DÁRKY
13.11.2018
Nevíte, co přinést jako orignální dárek? Zkuste se inspirovat následujícími recepty. Mnohé z nich se dají servírovat i při různých výročích nebo oslavách.
ADHD
31.10.2018
Při diagnoze ADHD je důležité co nejvíce eliminovat rychlé sacharidy ze stravy nemocných dětí. Ideání je zkusit vařit lehce v duchu Paleo stravy nebo Gaps diety. Nejdůležitější je, snažit se s dětmi povídat, proč mají tato nutriční omezení a jak to souvisí s jejich chováním. Je mi jasné, že to není vůbec jednoduché, ale stojí to za to!
POLÉVKY
2.10.2018
Polévky jsou důležitou součástí jídelníčku. Krkonošské kyselo je lehce stravitelná polévka z hub a brambor, která je zahuštěná žitným kváskem. Žito se z našich jídleníčků téměř vytratilo a myslím si, že je to škoda. Z pohledu energetické medicíny vysušuje vlhkost a vodnatost těla, pročišťuje stagnace jater a zvyšuje tělesnou sílu a vytrvalost.
Vývar patří všeobecně mezi velmi výživné polévky. Doporučuje se především při dlouhodobých onemocnění, po porodu a vždy, kdy je třeba doplnit tělesnou sílu ve velmi náročném životním období. Samozřejmostí je jeho konzumace v zimních měsících.
OBEZITA
4.9.2018
V momentě, kdy se rozhodnete pro redukci váhy, je velmi důležité stanovit si malé cíle a postupně přidávat jednotlivé kroky. Nezbytně nutné je také si zjstit, jaký jtem konstituční typ. Ne každý bude hubnout po syrové zelenině. Je několik konstitučních typů a tam jsou zcela jasně daná pravidla vhodných a nevhodných potravin. Pokud nevíte, je dobré najít někoho, kdo se v této problematice vyzná a poradí Vám s volbou potravin.
HOUBY
30.4.2018
Čokoládové brownies – hutné čokoládou vonící řezy. Rozhodně těmito řezy nepohrdne nikdo, kdo má rád čokoládu avláčné moučníky :-). Dají se připravit i v bezlepkové variantě.
Tento díl byl věnován také houbám, proto druhý receptem je houbová veganská pomazánka.
ZDRAVÉ VAŘENÍ PŘI NESPAVOSTI
3.4.2018
ANTIAGING
6.3.2018
STRAVA NA OČISTU JATER
6.2.2018
STRAVA PŘI KVASINKOVÉM ONEMOCNĚNÍ
23.1.2018
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
12.12.2017
ZIMNÍ MENU
28.11.2017
PODZIMNÍ PLODY
31.10.2017
PODZIMNÍ JÍDELNÍČEK
19.9.2017
OBEZITA
16.5.2017
DIVOKÉ BYLINY ANEB MÁJ, LÁSKY ČAS
2.5.2017
MENOPAUZA
4.4.2017
ALTERNATIVY MLÉKA
7.3.2017
ZDRAVÝ CÉVNÍ SYSTÉM
7.2.2017
SUPERSPALOVAČE
10.1.2017