Štítek: maso

Slepice na paprice trochu jinak

Nevyhledávám recepty, kde základem je mouka, abychom dostali požadovaný objem a hustotu omáčky. V tomto receptu tvoří základ omáčky zelenina a je možné ho připravit ve více variantách – bezlaktozové, vegetariánské i veganské. ...

Slepičí vývar

Slepice a kuře není totéž V poslední době vnímám, že v receptech, kde základem je slepice se ve velké míře objevuje kuře. Z kulinářského pohledu mi to je jasné, jenže slepice působí v našich tělech zcela odlišně a její nahrazení kuřetem má spíše negativní účinek. Samozřejmě vždy záleží na strávníkovi a na jeho...

Karbanátky z divokého lososa

Moc se těším na ten malý zázrak, který k nám má přijít v březnu. Chutě se mi mění každým dnem, ale výraznou změnou je, že celé těhotenství mám chuť na lososa. Kupuji divokého, od firmy Bon food a je moc dobrý. Teď jsem z něj zkusila udělat karbanátky a...

Boloňská omáčka

… asi jste si všimli /a omlouvám se za to/, že jsem se v poslední době odmlčela s recepty. Ale už se nadechuji a snad mé příspěvky budou častější? Posledních 12 měsíců v mém životě bylo velmi rušno. Ani při zapojení své největší fantazie bych nevymyslela vše, co mi...