Rubrika: Jóga Dnes – časopis

Zima- nejlepší období na vybudování energetických rezerv

Zima je za svým temným vrcholem. Doba nejhlubšího jinu pomalu ustupuje. V celostním vnímání roku zimní období zažíná již v listopadu, vrcholí na zimní slunovrat /kdy je nejhlubší jin a temnota/ a končí polovinou února.  Co se týká stravování a denního rytmu, platí vše, co je uvedeno v předchozím čísle časopisu...

Zimní stravování

V zimě je nejvíce aktivní energetická dráha ledvin a močového měchýře. Z celostního pohledu ledviny skladují naši životní energii a vládnou kostem a zubům. Z tohoto důvodu je zimní čas nejlepším obdobím pro výživu kostí, zubů, kloubů, šlach a vazů a pro budování kýžených rezerv. Vše je ještě umocněné........

Borůvkový kváskový koláč

Příprava tohoto koláče je malinko delší, protože nepoužívám kvasnice, ale klasický žitný kvásek v dávce 1 ČL, kterým rozkvasím postupně veškerou pšeničnou mouku. Je potřeba přípravu koláče začít den předem, ideálně dopoledne a druhý den je hotový. Nerada bych někoho odradila, protože u kynutí stát nemusíte.........

Čokoládový dort s malinami

K létu neodmyslytelně patří maliny, čokoláda, pohoda a klid :-). Tento dort je čokoládová verze malinového dortu . Sice je v receptech použitý stejný korpus, ale chuťově jsou oba dorty zcela odlišné a hodně jedlé 🙂 Suroviny na dortový korpus o průměru 18 cm: 4 vejce 200 g datlového...

Košíčky s čokoládovým krémem

Vánoční recept na konci května... i to mi jde :-D. Po pravdě jsem šťastná, že mám chvilku, abych ho přidala na stránky :-). Minulý týden jsem během jednoho dne vařila 12 jídel a fotograf Marek Kučera je fotil do dalších vydání časopisu Jogy Dnes ...