Štítek: zelenina

Krůtí kari

Jednoduchý, rychlý, jemně pikantní a hlavně chutný!🥘Nedávno moje děti přišly z večeře v thajské restauraci a velmi vychvalovaly zdejší kari, které jim tak moc chutnalo. Přišelo mi to jako skvělý nápad, a tak jsem to hned druhý den vyzkoušela🙏. Byli jsme z receptu tak nadšení, že se stal běžnou...

Salát z černé čočky a červené řepy

Tento skvělý salát můžeme konzumovat jak teplý (červenou řepu i čočku nenecháme vychladnout), tak studený. Ve studené variantě případě spíše jako přílohu, než hlavní jídlo. Hodí se i do odlehčeného jarního stravování....

Dhál z loupaného munga

Inspirace na jídla z luštěnin vhodná do období, kdy se zima pomalu překlápí do jara....

Rizoto z ječných krup a ze slzovky

Tentokrát jeden recept z kategorie - funkční a léčivé. Toto rizoto posiluje slezinu, odvádí vlhkost, vyživuje žaludek. Více o tom, jak působí potraviny v našem těle se dozvíte na mých kurzech, které se snažím dělat v malé skupince, aby byl čas a prostor věnovat se účastníkům individuálně. ...

Kyselo

Je to polévka ze žitného kvasu, ze kterého se dříve pekly žitné kváskové chleby, ale i chleby pšeničné, než ho z pekařství vytlačily kvasnice😩. Kdo má doma žitný kvásek, stačí ho namnožit a druhý den uvařit kyselo nebo takto zdělat přebytky kvásku :-). Už to, že se polévka...