Štítek: zelenina

Boloňská omáčka

… asi jste si všimli /a omlouvám se za to/, že jsem se v poslední době odmlčela s recepty. Ale už se nadechuji a snad mé příspěvky budou častější? Posledních 12 měsíců v mém životě bylo velmi rušno. Ani při zapojení své největší fantazie bych nevymyslela vše, co mi...

Mrkvovo-dýňová omáčka

Jemná velmi chutná a rychlá omáčka, která vyživuje náš střed. Je skvělá jako hlavní chod v dětské stravě s rýží nebo čerstvými vařenými brambory. Harmonizuje střed a je lehce stravitelná. Více v pořadu Sama doma dne 4.9. Suroviny pro 3-4 porce: 280 g mrkve 150 g dýně hokaido 30...

Černá čočka beluga s červenou řepou

Tento salát se dá jíst teplý i studený. Lepší je druhý den, kdy se do sebe zapojí všechny složky ze zálivky. Pokud byste ho chtěli mít jako hlavní chod při obědě v „teplé verzi“ , kde by zastupoval zdroj bílkovin, použijte bych buď vařenou nebo pečenou červenou řepu. Salát...

Pečená paprikovo-rajčatová polévka

Letošní horké léto nám přineslo nadúrodu paprik, rajčat, cuket a dalších plodů. Pečená rajčata dělám každý týden a v této polévce jsou také použita. Polévka mně nadchla svou chutí, ale já mám moc ráda pečené papriky v kombinaci s mrkví. Když už se s tím dělám, upeču si těch...

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...