Štítek: zelenina

Černá čočka beluga s červenou řepou

Tento salát se dá jíst teplý i studený. Lepší je druhý den, kdy se do sebe zapojí všechny složky ze zálivky. Pokud byste ho chtěli mít jako hlavní chod při obědě v “teplé verzi” , kde by zastupoval zdroj bílkovin, použijte bych buď vařenou nebo pečenou červenou řepu. Salát...

Pečená paprikovo-rajčatová polévka

Letošní horké léto nám přineslo nadúrodu paprik, rajčat, cuket a dalších plodů. Pečená rajčata dělám každý týden a v této polévce jsou také použita. Polévka mně nadchla svou chutí, ale já mám moc ráda pečené papriky v kombinaci s mrkví. Když už se s tím dělám, upeču si těch...

Paprikový dip

Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...

Kapustové chipsy

Je tu podzim, období dlouhých večerů. V lidském těle se energie stahuje dovnitř a dolů, proto je dobré zklidnit své aktivity a obrátit se k sobě. Samozřejmě, že přirozená fyzická aktivita v menší míře, je tělu vždy prospěšná. Relaxace nebo meditace nám pomůže usměrnit tok energie. Také dřívější ulehnutí...

Mrkvový dip

Ještě nás čekají minimálně dva krásné dny, které svým počasím dovolují více syrové zeleniny. Kdybyste měli chuť na salát a nevěděli, čím si tu nakrájenou zeleninu “spojit”, zkuste tento mrkvový dip. Já ho používám především: k pečené zelenině, kterou kombinuji s zelnými lístky rukoly, polníčku, řeřichy, ale samozřejmě variací...