Rubrika: Dezerty

Plněná perníková vajíčka

Jeden velikonoční recept:-). Perníkové těsto připravuji ze žitné chlebové mouky, která se z našich stolů téměř vytratila a je to veliká škoda. Účinek žita na naše těla je zcela jiný, než pšenice, která více vyživuje a je vhodná pro křehké lidi a děti, tpící nedostatkem, protože podporuje růst, zvyšování...

Strouhaný koláč s tvarohem

Výhody tohoto koláče jsou, že je jednoduchý a rychlý. Nevýhodu má bohužel také a to, že je hned snědený. Podařilo se mi ho vyfotit až na potřetí. Vždy byla polovina fuč, než jsem vytáhla foťák...

Jednoduchý švestkový jahelník

Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...

Borůvkový kváskový koláč

Příprava tohoto koláče je malinko delší, protože nepoužívám kvasnice, ale klasický žitný kvásek v dávce 1 ČL, kterým rozkvasím postupně veškerou pšeničnou mouku. Je potřeba přípravu koláče začít den předem, ideálně dopoledne a druhý den je hotový. Nerada bych někoho odradila, protože u kynutí stát nemusíte.........

Rychlý koláč s blůmami

Období sklizně přichází. :-) Máte-li úrodů blům, můžete zkusit tento rychlý koláč. Volbou ovoce a různých ořechů měníte vzhled a chuť koláče. Použijete-li vlašské ořechy, těsto ztmavne a k blůmám či švestkách se hodí lépe. A ještě skořice, která je pro mě nezbytným kořením v této kombinaci :-)...