Rubrika: Dezerty

Domácí müsli tyčinky

Výborné domácí mysli tyčinky nebo moderně falpjack :-). Využití mají všestranné: - jako malé pohoštění, když je nakrájíte na menší tvary (trojúhelníčky, kostičky, obdélníčky) - do krabičky na výlety - do školy na svačinu - nebo je nadrobit jako skvělou granolu do jogurtu...

Kynuté těsto s dýňovým pyré

Těsto je jemné a má krásnou oranžovou barvu díky dýňovému pyré. To si připravím vždy, když mi zbyde část dýně (nejčastěji Hokaido). Dýni upeču příležitostně, když peču chléb, maso nebo zeleninu. ...

Plněná perníková vajíčka

Jeden velikonoční recept:-). Perníkové těsto připravuji ze žitné chlebové mouky, která se z našich stolů téměř vytratila a je to veliká škoda. Účinek žita na naše těla je zcela jiný, než pšenice, která více vyživuje a je vhodná pro křehké lidi a děti, tpící nedostatkem, protože podporuje růst, zvyšování...

Strouhaný koláč s tvarohem

Výhody tohoto koláče jsou, že je jednoduchý a rychlý. Nevýhodu má bohužel také a to, že je hned snědený. Podařilo se mi ho vyfotit až na potřetí. Vždy byla polovina fuč, než jsem vytáhla foťák...

Jednoduchý švestkový jahelník

Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...