Tvarohová bábovka

Přišel podzim a s ním i má pravidelná sladká vlna. 🙂 Tuto bábovku peču v různých obměnách – s oříšky, kousky čokolády, část těsta obarvím kakaem…. Její velkou výhodou je, že je dlouho vláčná.

Těsto občas naliji na plech, posypu ovocem, pokladu plátky mandlí a je z toho rázem ovocný koláč:-DD

Suroviny:

  • 250 g ječné mouky
  • 250 g tvarohu (tučný nebo polotučný, ve vaničce)
  • 200 g třtinového cukru
  • 10 PL oleje
  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 5 PL vody
  • 1 ČL sody – vrchovatá
  • Citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu

Potup přípravy:

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny.
  2. Postupně zašleháváme vodu a olej. Přistrouháme citronovou kůru.
  3. Troubu zapneme na 170 °C.
  4. V míse smícháme mouku a sodu.
  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  6. Do žloutkové směsi vmícháme tvaroh, připravenou mouku a zamícháme. Opatrně vmícháme tuhý sníh.
  7. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy na bábovku, vložíme do trouby a pečeme cca 50 minut. Stupeň propečení kontrolujeme špejlí.
Tags:
4 Comments

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *