Štítek: červenářepa

Salát z černé čočky a červené řepy

Tento skvělý salát můžeme konzumovat jak teplý (červenou řepu i čočku nenecháme vychladnout), tak studený. Ve studené variantě případě spíše jako přílohu, než hlavní jídlo. Hodí se i do odlehčeného jarního stravování....

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Carpaccio z červené řepy

Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...

Černá čočka beluga s červenou řepou

Tento salát se dá jíst teplý i studený. Lepší je druhý den, kdy se do sebe zapojí všechny složky ze zálivky. Pokud byste ho chtěli mít jako hlavní chod při obědě v „teplé verzi“ , kde by zastupoval zdroj bílkovin, použijte bych buď vařenou nebo pečenou červenou řepu. Salát...

Karbanátky z červené řepy

Opět je tu mé „řepné“ období ?. Spousta receptů z řepy je na stránkách, ale karbanátky jsem ještě nevkládala. Dělám je poměrně často, protože se dají servírovat i jako součást sendvičů, dají se vložit do krabičky, když někam cestujete a k nim kváskový chléb. Variant na jejich užití je...