Rubrika: Sama Doma

Velikonoční beránek slazený datlemi

Na velikonoční stůl v mnoha rodinách patří velikonoční beránek, mazanec nebo perníčky. Tento beránek je slazený datlemi a mouku jsem na jeho přípravu zvolila mou oblívenou ječnou :-). Těsto je strukturou hodně podobné mrkvové bábovce, kterou též najdete na blogu. Další informace můžete získat v úterním vysílání pořadu Sama...

Plněná perníková vajíčka

Jeden velikonoční recept:-). Perníkové těsto připravuji ze žitné chlebové mouky, která se z našich stolů téměř vytratila a je to veliká škoda. Účinek žita na naše těla je zcela jiný, než pšenice, která více vyživuje a je vhodná pro křehké lidi a děti, tpící nedostatkem, protože podporuje růst, zvyšování...

Kuřecí prsa s pohankou a zeleninou

V dřívejších dobách byla pohanka na jídelních stolech mnohem častěji než v současné době. A je to škoda. Nejen, že obsahuje rutin, který optimalizuje krevní oběh, zlepšuje elasticitů krevních kapilár, ale také podporuje vstřebávání ......

Jednoduchý švestkový jahelník

Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...

Mořský vlk v papilotě

Velmi chutná a také rychlá úprava ryby typu mořský vlk, pražma královská, pstruh nebo losos. Připravuji takto ryby, když má přijít návštěva. Je to rychlé, pečou se téměř sami bez výrazného hlídání a po vyhození papíru na pečení máte ihned uklizeno :-). Krátké povídání a postup můžete také vidět...