Štítek: luštěnina

Tempeh se zeleninou

Toto jídlo nás s dcerou nadchlo při pobytu na Bali. Teda nevím, jestli to byl přesně tento recept, ale hned jsem to doma vyzkoušela. Podle dcery to chutná to téměř stejně, na Bali to bylo lehce pikantnější. ...

Salát z černé čočky a červené řepy

Tento skvělý salát můžeme konzumovat jak teplý (červenou řepu i čočku nenecháme vychladnout), tak studený. Ve studené variantě případě spíše jako přílohu, než hlavní jídlo. Hodí se i do odlehčeného jarního stravování....

Dhál z loupaného munga

Inspirace na jídla z luštěnin vhodná do období, kdy se zima pomalu překlápí do jara....

Cizrnové rizoto

Tento recept je náplň z receptu „zapečená plněná dýně“ a lze ho různě měnit dle dostupných surovin. Některé tipy jsou uvedeny dole pod receptem. Dělám-li recept s cizrnou, nepřidávám již košťálovou zeleninu (květák, brokolice), protože se mi to hůře tráví. Ale komu to nedělá problém, pak právě brokolice přidaná...

Zapečená plněná dýně/cuketa

Podzimní čas je časem sklizně kořenové zeleniny, dýní, cuket a dalších druhů zelenin. Jedna možnost, jak zpracovat malé dýně je ta, že je zapečeme buď se slanou nebo sladkou náplní (recept někdy jindy). Na slano lze zapéci i cukety. Záleží na tom, co zahrádka poskytuje nebo co se zorvna...