Štítek: luštěnina

Cizrnové rizoto

Tento recept je náplň z receptu „zapečená plněná dýně“ a lze ho různě měnit dle dostupných surovin. Některé tipy jsou uvedeny dole pod receptem. Dělám-li recept s cizrnou, nepřidávám již košťálovou zeleninu (květák, brokolice), protože se mi to hůře tráví. Ale komu to nedělá problém, pak právě brokolice přidaná...

Zapečená plněná dýně/cuketa

Podzimní čas je časem sklizně kořenové zeleniny, dýní, cuket a dalších druhů zelenin. Jedna možnost, jak zpracovat malé dýně je ta, že je zapečeme buď se slanou nebo sladkou náplní (recept někdy jindy). Na slano lze zapéci i cukety. Záleží na tom, co zahrádka poskytuje nebo co se zorvna...

Cuketová směs na topinky

Cukety zrají a bohužel i přezrávají…. Příprava je poměrně rychlá a levná. Servírujeme na topinkách s česnekem, já ji mám ráda s rýží doplněnou gomasiem z černého sezamu a zelenými lístky třeba rukoly nebo polníčku. Topinku si dobrovolně a ráda odpustím 🙂 Tento recept je druhým receptem z vysílání...

Hrstková polévka

Jedna podzimní/zimní polévka z domácích zásob a lokálních potravin, teda kromě té mořské řasy ?. Tu samozřejmě můžete z receptu vynechat. Nejvíce mě na té polévce nadchla rozmanitost a barevnost použitých luštěnin, které svou barevností ladily se zabarveným podzimním listím ? Moc se omlouvám za velmi pozvolné přidávání receptů,...

Batátová polévka z fazolkami adzuki

Mrzne a já mám chuť na husté polévky z kořenové zeleniny, ve kterých stojí lžíce ?. Tento recept je do pořadu Sama Doma (ze dne 22.1.2019), ale samozřejmě ho můžete najít i zde: odkaz na první vstup odkaz na druhý vstup Do polévky lze použít i jinou luštěninu, ale...