Archiv rubriky: Pečivo

Celožitný kváskový chléb II

Jednou jsem se sama pochválila, a to u receptu celožitného kváskového chleba. A jak už to tak bývá, zrovna tento recept jsem ještě o moc vylepšila. Teď raději zůstanu skromná, nebudu se chválit, ale věřte, že celožitný chléb podle toho to receptu je “nebe v hubě?” . Poměr surovin...

Celožitný kváskový chléb

Nerada používám u svých receptů superlativa jako nejlepší, nejchutnější,… Ale teď MUSÍM ? Toto je pro mě nejlepší celožitný kváskový chléb, jaký jsem kdy jedla a i upekla ? Pokud máte zkušenosti s kváskem, tak se Vám určitě povede. Není tam nic složitého, žádné překládání těsta ani složitost v...

Kváskový bezlepkový chléb

Blíží se bezlepkový kurz. Budeme vařit, péci bez lepku a také různě fermentovat ?, tj, připravíme fermentované sýry z kešu, které jsou pokladem pro naše trávení a upečeme kváskový bezlepkový chléb z rýžového kvásku. Samozřejmě receptů bude spousta s všechny doma běžně používám ??? Tento chléb je vhodný pro...

Litý kváskový bezlepkový koláč

Máte chuť na něco sladkého a ještě jste nezačali s odlehčenou stravou, díky mrazům v posledních dnech?? Zkuste tento rychlý a jednoduchý bezlepkový kváskový koláč. Díky zvolené mouce a jejím prokvašením kváskem, je koláč lehčeji stravitelný než běžné koláče. Ke slazení jsou použité rozmixované datle. Jejich použití je důležité...

Pohankový chléb se semínky (bezlepkový)

Těm, kteří mají chuť na pečivo, ale cítí, že pečivo z mouky jim nedělá dobře. Je to přirozené, protože jakákoli “degradace” obilí na mouku způsobuje, že se nám hůře tráví a druhy obsahující lepek jsou příčinou mnoha střevních onemocnění. Nabízím možnost netradičního pečiva z celých pohankových krupek, semínek a...