Ječné sušenky s bylinkami a česnekem

Přidávám jeden zapomenutý recept🤦‍♀️😁

Tyto sušenky jsou skvělé, když potřebujete nějaké slané pohoštění – na Silvestra, když přijdou přátelé nebo jen tak, když vás honí mlsná:-). Ti, kteří se zajímají o čínskou dietetiku, mohou do těsta přidat zarovnanou lžičku lyofilizované mandarinky chenpi pro lepší trávení 🙂

Suroviny:

  • 200 g ječné mouky hladké
  • 150 g podrcené směsi semínek – slunečnicové, dýňové, konopné, sezamové
  • 120 g másla
  • 3 polévkové lžíce vlažné vody
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky shoyu nebo tamari
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 čajová lžička provensálských bylinek
  • ¼ čajové lžičky sušeného česneku

Postup přípravy:

  1. Máslo necháme rozehřát a prochladnout, aby nebylo horké.
  2. Mezitím si podrtíme zvolená semínka na velikost cca konopného semínka.
  3. Odvážené množství mouky smícháme s ostatní surovinami (část semínek si necháme na posyp) a zpracujeme na vláčné těsto.
  4. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici nejméně jednu hodinu odpočinout.
  5. Po vyjmutí z lednice necháme těsto trochu zteplat a poté ho vyválíme, ideálně přes igelitový sáček na tloušťku asi 2 mm.
  6. Vyválené těsto posypeme odloženými semínky, které válečkem zatlačíme do těsta.
  7. Nožem krájíme požadované tvary a klademe na plech.
  8. Pečeme asi 20 minu při 170°C do zrůžovění.

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *