Salát z černé čočky a červené řepy
Tento skvělý salát můžeme konzumovat jak teplý (červenou řepu i čočku nenecháme vychladnout), tak studený. Ve studené variantě případě spíše jako přílohu, než hlavní jídlo. Hodí se i do odlehčeného jarního stravování....
Dhál z loupaného munga
Inspirace na jídla z luštěnin vhodná do období, kdy se zima pomalu překlápí do jara....
Rizoto z ječných krup a ze slzovky
Tentokrát jeden recept z kategorie - funkční a léčivé. Toto rizoto posiluje slezinu, odvádí vlhkost, vyživuje žaludek. Více o tom, jak působí potraviny v našem těle se dozvíte na mých kurzech, které se snažím dělat v malé skupince, aby byl čas a prostor věnovat se účastníkům individuálně. ...
Pečené vepřové s mrkví a chilli omáčkou
Tento recept mám v šuplíku minimálně 4 roky, ale až nyní jsem ho stihla vyfotit. Většinou ho připravuji k věčeři (je toho hodně a dělá se to samo:-)), ale i přes to, že je toho hodně nebývá druhý den co fotit 😀 Suroviny na 4 porce: 800 g vepřové...
Cizrnové rizoto
Tento recept je náplň z receptu „zapečená plněná dýně“ a lze ho různě měnit dle dostupných surovin. Některé tipy jsou uvedeny dole pod receptem. Dělám-li recept s cizrnou, nepřidávám již košťálovou zeleninu (květák, brokolice), protože se mi to hůře tráví. Ale komu to nedělá problém, pak právě brokolice přidaná...