Archiv rubriky: Hlavní jídla

Marinovaný losos

Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...

Houbový kuba z pohanky

Je sice po Vánocích, ale tento recept patří mezi má oblíbená rychlá jídla. Připravuji ho od podzimu do jara buď z pohanky nebo z ječných krup. Obě varianty jsou skvělé? Suroviny na 4 porce: 200 g pohankových krup / ne pohanky lámanky!/ 400 ml zeleninového vývaru nebo vody 20...

Pohankové karbanátky

Máte chuť na odlehčený oběd? Tyto karbanátky jsou kombinací obiloviny a luštěniny. Tj jsou v nich obsažené všechny esenciální aminokyseliny. Přidáte-li k nim zeleninu – čerstvou, pečenou, galzovanou, dušenou – styl úpravy záleží na Vás, máte plnohodnotný oběd. Ve veganské formě použijte na přípravu olej. Připravovala jsem je v...

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Karbanátky z divokého lososa

Moc se těším na ten malý zázrak, který k nám má přijít v březnu. Chutě se mi mění každým dnem, ale výraznou změnou je, že celé těhotenství mám chuť na lososa. Kupuji divokého, od firmy Bon food a je moc dobrý. Teď jsem z něj zkusila udělat karbanátky a...