Rubrika: Hlavní jídla

Jednoduchý švestkový jahelník

Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...

Mořský vlk v papilotě

Velmi chutná a také rychlá úprava ryby typu mořský vlk, pražma královská, pstruh nebo losos. Připravuji takto ryby, když má přijít návštěva. Je to rychlé, pečou se téměř sami bez výrazného hlídání a po vyhození papíru na pečení máte ihned uklizeno :-). Krátké povídání a postup můžete také vidět...

Brokolicové placičky

V posledních letech stále častěji vnímám, jak roste poptávka po různých superfoods, zázračných, z ciziny dovezených bylinek, plodů, které mají spousty léčivých účinků. Ano, je to také cesta, ale patří k té dražší, jak pro Zemi, vzhledem k vysoké uhlíkové stopě dovážených přípravků, tak i pro naši peněženku....

Slepice na paprice trochu jinak

Nevyhledávám recepty, kde základem je mouka, abychom dostali požadovaný objem a hustotu omáčky. V tomto receptu tvoří základ omáčky zelenina a je možné ho připravit ve více variantách – bezlaktozové, vegetariánské i veganské. ...

Zeleninové placičky

Jednoduché rychlé zeleninové jídlo. Dá se připravit jako příloha například ke grilované zelenině, masu nebo i jako večeře. Základní zeleninou je cuketa, mrkev a batát, stejně jako v receptu na zeleninovou polévku s červenou čočkou. Oba recepty jsem připravovala v pořadu Sama doma ze dne 23.6. 2020 (zde je...