Archiv pro štítek: kváskovépečivo

Celožitný kváskový chléb

Nerada používám u svých receptů superlativa jako nejlepší, nejchutnější,… Ale teď MUSÍM ? Toto je pro mě nejlepší celožitný kváskový chléb, jaký jsem kdy jedla a i upekla ? Pokud máte zkušenosti s kváskem, tak se Vám určitě povede. Není tam nic složitého, žádné překládání těsta ani složitost v...

Kváskový bezlepkový chléb

Blíží se bezlepkový kurz. Budeme vařit, péci bez lepku a také různě fermentovat ?, tj, připravíme fermentované sýry z kešu, které jsou pokladem pro naše trávení a upečeme kváskový bezlepkový chléb z rýžového kvásku. Samozřejmě receptů bude spousta s všechny doma běžně používám ??? Tento chléb je vhodný pro...

Kváskový závin

Kromě červené řepy miluju mák. Náplně si vždy vařím více, protože ji asi 1/3 sním lžičkou ?. Jednak je skvělá, a také má vyživující hodnotu pro naši krev, vzhledem k tomu, že ji sladím datlemi a přidávám do ní mletý černý sezam. Použijete-li na přípravu kváskového těsta dobrý pšeničný...

Podkrkonošské kyselo

Na této polévce jsem doslova “vyrostla”. Jednou týdně k nám do vesnice přiváželi žitný kvas. Z něj se připravuje tato skvělá polévka. Žitný kvásek dodá polévce její nakyslou chuť. Mnoho lidí mate název a myslí, že je ze zelí. Ne, ne ? Pouze z brambor, hub a kvásku ?...

Kváskové lívance

Suroviny: 130 g kvásku pšeničného 450 ml rýžového mléka 200 g ječné mouky 100 g jemných ovesných vloček 70 g rýžového /datlového/pšeničného sirupu 3 PL mletého lněného semínka špetka soli   Postup přípravy: Lněné semínko nameleme v mlýnku na obilí nebo v mlýnku na kafe. Vše zamícháme a těsto...