Archiv rubriky: Přílohy

Sladká chilli omáčka

Naše děti milují sladkou chilli omáčku, proto jsem se rozhodla připravit ji z kvalitních surovin. Máme raději jemnější verzi. Míru pálivosti omáčky reguluji poměrem množství chilli papriček a červené kapie. Připravuji s ní pečené vepřové maso s mrkví, lososa a nebo ji máme jako přílohu k mnohým jídlům. Její...

Celerový špek

Myslím si, že každý má nějaké oblíbené přílohy, které výslednému jídlu dodají tu poslední velmi chutnou tečku. Pro mě je to celerový špek. Po 12 letech svého vegetariánského /veganského období jsem se vrátila k masu. Tělo si samo řeklo během mého čtvrtého těhotenství. Poslechla jsem. Nejím maso často, ale...

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Pesto

Není nad domácí pesto ? Letos máme znovu velikou úrodu ořechů a i bazalky, tak se snažím využít vše, co zahrada dá. Když bazalku před mixováním zblanšírujete, pesto zůstane krásně zelené po celou dobu, než ho sníte ?. Suroviny: 100 ml panenského olivového oleje 25 g lístků bazalky (asi...

Carpaccio z červené řepy

Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...