Pesto
Není nad domácí pesto ? Letos máme znovu velikou úrodu ořechů a i bazalky, tak se snažím využít vše, co zahrada dá. Když bazalku před mixováním zblanšírujete, pesto zůstane krásně zelené po celou dobu, než ho sníte ?. Suroviny: 100 ml panenského olivového oleje 25 g lístků bazalky (asi...
Carpaccio z červené řepy
Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...
Čočkový salát s mátou
Inspiraci jsem našla na Nový rok, kdy jsem na horách dostala ochutnat čočkový salát z klasické čočky ?. No a recept na sebe nenechal dlouho čekat. Děkuji Markéto!! ? Suroviny na 2 porce: 150 g mrkve nakrájené na sirčičky 100 g červené papriky 50 g bio čočky belugy 50...
Slaná semínka
Také máte občas chuť na něco…. a vlastně ani nevíte na co…. Mně v tomto případě pomáhají tato slaná pražená semínka. Jím je nejen když mě honí mlsná. ? Mám je ráda nasypané na rýži, polévce, salátech,… Nebo je nosím sebou v krabičce, když jdu na delší výlety, kdy...
Paprikový dip
Vzhledem k tomu, že letos příroda skoro přeskočila jaro, mám tu letní recept, který se Vám bude hodit ke grilované zelenině jako dip. Dá se ale servírovat také jako: pomazánka na chleba omáčka k různým karbanátkům, třeba řepným nebo luštěninovým k napařené zelenině Suroviny: 500 g červených paprik 200...