Celerový špek
Myslím si, že každý má nějaké oblíbené přílohy, které výslednému jídlu dodají tu poslední velmi chutnou tečku. Pro mě je to celerový špek. Po 12 letech svého vegetariánského /veganského období jsem se vrátila k masu. Tělo si samo řeklo během mého čtvrtého těhotenství. Poslechla jsem. Nejím maso často, ale...
Špenátové palačinky
Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...
Pesto
Není nad domácí pesto ? Letos máme znovu velikou úrodu ořechů a i bazalky, tak se snažím využít vše, co zahrada dá. Když bazalku před mixováním zblanšírujete, pesto zůstane krásně zelené po celou dobu, než ho sníte ?. Suroviny: 100 ml panenského olivového oleje 25 g lístků bazalky (asi...
Carpaccio z červené řepy
Po mrkvi je červená řepa má nejvíce konzumovaná zelenina. Mám ji ráda na všechny způsoby i jen tak oloupanou a nakrájenou v syrovém stavu. ?. Tato je ještě ze zahrádky, o to více si jí vážím ? O červené řepě je známo: že má významné čistící účinky doplňuje a...
Čočkový salát s mátou
Inspiraci jsem našla na Nový rok, kdy jsem na horách dostala ochutnat čočkový salát z klasické čočky ?. No a recept na sebe nenechal dlouho čekat. Děkuji Markéto!! ? Suroviny na 2 porce: 150 g mrkve nakrájené na sirčičky 100 g červené papriky 50 g bio čočky belugy 50...