O mně

Možná mi u mého narození chyběla jen ta vařečka, ale láska k vaření tam již  byla. Jako malá jsem si prohlížela kuchařky a snila o tom, jak by bylo nádherné mít prsten princezny Arabely a ta krásná jídla si z kuchařky přičarovat… ?

Vaření mě zajímalo od mala. Nejdříve jsem nakukovala pod ruce mé mamky a ve svých 14 letech jsem zkoušela připravovat nová jídla, která se u nás nevařila. Experimentovala jsem s potravinami, vymýšlela si recepty a v duchu doufala, že to bude k jídlu. V pubertě jsem si prošla i obdobím diet a nasbírala tak zkušenosti, jak strava působí na naše tělo, kdy se stává lékem a kdy nám neprospívá.

Po studiu na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu chemickotechnologickou v Praze a po dvou letech zaměstnání jsem odešla na mateřskou dovolenu.

Narození prvního syna mi zcela změnilo můj pohled na stravování. Vzhledem k mému vzdělání jsem si výrazně uvědomovala svůj vnitřní nesouhlas s potravinami obsahujícími konzervanty, stabilizátory a další chemické přípravky. Představa, že bych to měla dávat k jídlu mému malému synovi byla pro mě naprosto nepřijatelná. A tady začala má cesta hledání a shánění informací o potravinách a jejich účincích.  Samozřejmě jsem dospěla k bodu: nejlepší je, vše si sama připravit.

Při druhém těhotenství jsem se stala na dlouhých deset let striktním vegetariánem a tyto zkušenosti jsou pro mě drahocenným pokladem. Začala jsem studovat stravování z pohledu tradiční čínské medicíny a dodnes musím přiznat, že je to pro mě nejucelenější zdroj informací, který společně se životními zkušenostmi využívám ve své praxi.

Sleduji nejen potraviny, které klient sní, ale také energetické změny  těle a harmonii všech vrstev, které nás tvoří. Snažím se nahlédnout nejen BIO-PSYCHO-SOCIO vrstvu, ale především ty dvě zbývající, o kterých se stále moc nemluví a to ENERGO-SPIRITUÁLNÍ! Aby lidské tělo pracovalo v souhře samo se sebou a okolím, je potřeba mít všechny tyto roviny zdravé a v harmonii. Dodnes jsem doslova uchvácena tvorbou v kuchyni, kdy ze stejných surovin můžete připravit velké množství jídel a zároveň měnit i jejich zdravotní působení. S úctou děkuji, že mohu toto vidět a používat.

Raději předesílám, že nejsem zastáncem žádného vyhraněného výživového směru. Miluji svobodu, jak v životě, tak ve stravování. Jíst se má vše, jedná -li se o základní, potravinářským průmyslem nepřeměněné potraviny, s respektem a úctou k danému druhu, ať se jedná o rostliny nebo živočichy. Umění je nalézt sám pro sebe optimální hladinu, kdy mě strava těší, cítím se po ní lépe a mé tělo mi to ukazuje. Mohu Vám býti průvodcem a pomoci Vám nastavit zrcadlo s hlubokým respektem k Vám. Po cestě ale již budete muset kráčet sami a vykonat potřebné změny s úctou k sobě samému 🙏❤️