Archiv pro štítek: bezlaktozy

Marinovaný losos

Doma mi řekli, že je to nejlepší úprava lososa, kterou jsem připravila. Jsem si vědoma, že v marinádě je použita surovina, kterou zřejmě většina z Vás nebude mít doma standardně v potravinových zásobách. Jedná se o mirin. V makrobiotické kuchyni je to běžně používaná surovina, ale obávám se, že...

Cuketová polévka se špenátem a česnekem medvědím

Tato polévka osloví především ty z vás, kdo máte rádi špenát a česnek. Je to velmi rychlý á a chutný recept, ve kterém můžete hezky zpracovat namraženou cuketu z podzimní nadúrody. Já mám vždy alespoň dvě šuplata v mrazáku plné nakrájených cuket, které jsem na podzim už nezvládla zpracovat...

Špenátové palačinky

Barevnost pozimních plodů mě fascinuje… pomazánky z červené řepy a žuto-oranžové dýně ještě lépe vyniknou v těchto zelených špenátových palačinkách. V receptu nepoužívám mléko ani rostlinné mléko, jen obyčejnou vodu a palčinky jsou výborné. Co ale hraje v jejich chuti důležitou roli je, že si pohankovou mouku melu sama...

Hrstková polévka

Jedna podzimní/zimní polévka z domácích zásob a lokálních potravin, teda kromě té mořské řasy ?. Tu samozřejmě můžete z receptu vynechat. Nejvíce mě na té polévce nadchla rozmanitost a barevnost použitých luštěnin, které svou barevností ladily se zabarveným podzimním listím ? Moc se omlouvám za velmi pozvolné přidávání receptů,...

Zelňačka s tempehem

Další z výživných polévek, které vařím od podzimu do začátku jara. V létě na ni chuť nemám. Tento recept je také z vysílání pořadu Sama doma ze dne 22.1.2019 zde odkaz na první vstup zde odkaz na druhý vstup A zelí se dříve konzumovalo hlavně v zimě (leden-únor) a...