Štítek: bezlaktozy

Šípková marmeláda

Čas sběru šípků je tu. Co se týká sběru šípků, na čaj jsou lepší šípky, které dozrávají nyní, ty přemrzlé jsou lepší na marmeládu. Kdo ale nechce čekat, až šípky přemrznou, nabízím recept s postupem přípravy marmelády z pevných nepřemrzlých šípků. Marmeláda je skvělá, jen je s ní trochu...

Bylinkový čaj

Osvěžující bylinkový čaj Období začínajícího léta nabízí ke sběru a sušení velké množství bylinek, jako je květ černého bezu, divizna, měsíček zahradní, heřmánek pravý, máta peprná, dobromysl obecná a spousty dalších. Mám velmi ráda tyto bylinkové čaje. V teplém letním počasí  je popíjím během dne. Jsou velmi osvěžující a vždy...

Jednoduchý švestkový jahelník

Kvalita a harmonie elementu Země - období babího léta, které se projevuje skrze orgány slezinu a žaludek, má zásadní vliv na naše trávení. Ovlivňuje transformaci přijaté stravy na menší částice a jejich distribuci po těle. Mezi potraviny posilující tento element patří jáhly a tepelně upravené ovoce. Níže nabízím možnost,...

Mořský vlk v papilotě

Velmi chutná a také rychlá úprava ryby typu mořský vlk, pražma královská, pstruh nebo losos. Připravuji takto ryby, když má přijít návštěva. Je to rychlé, pečou se téměř sami bez výrazného hlídání a po vyhození papíru na pečení máte ihned uklizeno :-). Krátké povídání a postup můžete také vidět...

Rychlý koláč s blůmami

Období sklizně přichází. :-) Máte-li úrodů blům, můžete zkusit tento rychlý koláč. Volbou ovoce a různých ořechů měníte vzhled a chuť koláče. Použijete-li vlašské ořechy, těsto ztmavne a k blůmám či švestkách se hodí lépe. A ještě skořice, která je pro mě nezbytným kořením v této kombinaci :-)...