Sladká granola

Příprava této granoly je velmi rychlá. Můžete si ji namíchat dle vlastních preferencí, co se týká volby ořechů, sušeného ovoce a třeba i čokolády:-). Je skvělá jako rychlá svačina, když jedete stanovat :-D!

Tento recept je třetím (posledním) ze série receptů, které jsem připravovala společně se slanou granolou a ořechovými muffiny s jablky v pořadu Sama Doma ze dne 3.10. 2023.

Suroviny:

  • 350 g ovesných vloček (i bezlepkových)
  • 300 g ořechů (libovolně – lískové, vlašské, kešu, oloupané mandle)
  • 250 g sušeného ovoce (opět výběr záleží na vás – rozinky, brusinky, i další dle chutě – jahody, maliny, banán)
  • 200 g javorového sirupu nebo medu nebo jejich kombinace
  • 50 g másla nebo kokosového tuku (veganská a bezlaktozová verze)
  • 1 ČL mleté skořice

Postup přípravy:

  1. Na másle orestujeme ovesné vločky.
  2. Jakmile začnou růžovět přilijeme javorový sirup nebo med nebo jejich kombinaci.
  3. Chvíli mícháme, až se vločky začnou spojovat do hrudek.
  4. Přisypeme nahrubo pokrájené ořechy a sušené ovoce.
  5. Dochutíme skořicí.
  6. Necháme vychladnout a skladujeme v uzavřené nádobě v chladu

Poznámka:

Část javorového sirupu nebo medu lze nahradit rýžovým sirupem. Do směsi lze nasypat i strouhaný kokos, kdo ho má rád.

Milovníci čokolády do hotové vychladlé granoly vmíchají na malé kousky pokrájenou čokoládu nebo čokoládové pecičky.

Pro ty, kteří se zajímají o čínskou dietetiku:

  • lze směs poprášit lyofilizovanou mandarinkou CHENPI pro lepší trávení
  • nebo lyofilizovanou formou HUANGCHI jako prevenci podzimních nachlazení

Add a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *