Category: Přílohy

Mrkvový dip

Ještě nás čekají minimálně dva krásné dny, které svým počasím dovolují více syrové zeleniny. Kdybyste měli chuť na salát a nevěděli, čím si tu nakrájenou zeleninu “spojit”, zkuste tento mrkvový dip. Já ho používám především: k pečené zelenině, kterou kombinuji s zelnými lístky rukoly, polníčku, řeřichy, ale samozřejmě variací...

Kešu krém

Velmi jednoduchý krém z kešu oříšků, který dodá zelenině a všem výrobkům ze zeleniny úžasnou chuť. Tipy k použití: ke karbanátkům – z červené řepy, luštěninové, pohankové, z divokého lososa do tortil, sendvičů k zelenině, jak syrové, tak tepelně zpracované (napařené, glazované, restované,..) do zeleninových krémových polévek, do batátové...

Pohankovo-rajčatové krekry

Na zahrádce dozrávají rajčata a bylinky jsou stále krásné, tak přemýšlím, co s tím vším ? Máte-li chuť a dáte si trochu práce s přípravou, zkuste tyto pohankové krekry. Patří mezi mé favority. Nosím je v kabelce či batohu, když jedu na schůzky nebo na výlet. Mohou se jíst...

Tzatziky z kešu oříšků

Jeden rychlý a jednoduchý recept, kterým oslníte při letních party nebo rodinném obědu. Samozřejmě, můžete použít i zakysanou smetanu namísto kešu. Je to čistě osobní záležitost a Vaše stravovací filosofie, kterou kráčíte ? Já nechci nikomu vnucovat jakýkoli stravovací směr, jen apeluji na zdroj získaných potravin. Každý jsme individuál...

Slunečnicové placičky

Podle kalendáře tu máme květen. Zatím to tak úplně nevypadá, ale hezké a teplé počasí přijde, ostatně jako každý rok. Věřím v moudrost přírody ?. Začne nám období výletů, večerní posezení s přáteli,…Tyto placičky jsou naprosto skvělé na takovéto akce. Výborné jsou: se zeleninou a tzatziki luštěninovou pomazánkou jako...