Slaná semínka

Také máte občas chuť na něco…. a vlastně ani nevíte na co….

Mně v tomto případě pomáhají tato slaná pražená semínka. Jím je nejen když mě honí mlsná. ? Mám je ráda nasypané na rýži, polévce, salátech,… Nebo je nosím sebou v krabičce, když jdu na delší výlety, kdy mně poslouží jako zdroj energie a soli, protože se na jejich dochucení používají kvalitní makrobiotické sojové omáčky.

Určitě je zkuste, protože u nás se o ně pereme ?

Slaná semínka

Suroviny:

  • 300 g slunečnicových semínek
  • 200 g dýňových semínek
  • 50 sojové omáčky Shoyu nebo Tamari

Postup přípravy:

  1. Semínka opražíme na pánvi, na sucho, bez přidání oleje.
  2. Jakmile začnou růžovět, nalijeme do pánve sojovou omáčku.
  3. Pořádně promícháme a počkáme, až se sojová omáčka obalí na semínka.
  4. Ihned stáhneme z plotny, aby se sojová omáčka nepřipálila, semínka by zhořkla.
  5. Necháme vychladnout.

Poznámka:

Pro teplenou úpravu se používá sojová omáčka Shoyu. Tamari obsahuje živé enzymy, které se vysokou teplotou ničí. Ale pokud řešíme obsah lepku, musíme použít Tamari i na tepelné zpracování. Sojová omáčka Shoyu totiž obsahuje lepek.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *